Tiesitkö? Queen-kitaristi Bryan Maylla on yllättävä, mutta hellyttävä intohimo

Queen-kitaristi Brian Maylta löytyy yllättävä intohimonkohde.

Legendaarisen Queen-yhtyeen kitaristi Brian May pelastaa vapaa-ajallaan siilejä.

Kitara-legenda pyörittää Surreyn kaupungissa Englannissa siilien pelastamiseen keskittyvää pelastuskeskusta. Amazing Grace -nimellä kulkevalla pelastuskeskuksella sairaita siilejä hoidetaan ja lopulta päästetään takaisin luontoon.

– Omin käsin eläinten pelastaminen on todella palkitsevaa ja inspiroivaa, May kertoi britannialaisen Channel 5 -kanavan Saving Britain’s Hedgehogs -ohjelmassa.

Queen-kitaristi kertoo siilien kanssa työskentelyn tuoneen hänen elämäänsä iloa, jota hän ei olisi koskaan osannut kuvitella.

– Kun näkee näitä eläimiä saapumassa loukkaantuneina, myrkytettyinä, nestehukkaisina ja näkee, kuinka niistä pidetään huolta ja sen jälkeen ne päästetään elämään toista mahdollisuutta luontoon. Minulle se on yksi elämäni suurimpia iloja.

May perusti Amazing Grace -pelastuskeskuksen kolme vuotta sitten Anne Brummerin kanssa. Kolmen vuoden taipaleen aikana keskuksessa on hoidettu ja vapautettu luontoon tuhansia siilejä. Pienet ja huonosti näkevät eläimet jäävät usein ihmisten roskien ja rakennelmien, kuten jalkapalloverkkojen, muovipullojen ja puutarhavälineiden uhreiksi.

Haavoittuneet siilit hoidetaan ensin kuntoon ja sen jälkeen päästetään puutarhaan, jota May kutsuu siilien taivaaksi. Puutarhassa kasvaa hyönteisiä houkuttelevia kasveja ja siilit pääsevät puutarhassa oppimaan takaisin villieläimen tavoille.

– Se on paratiisi siileille. Se on niille väliaikainen koti. Ne oppivat etsimään ruokaa ja pitämään itsestään huolta ja ne pääsevät takaisin villiin luontoon – sillä ne ovat villieläimiä, May selitti.

71-vuotias May on luonut pitkän uran muusikkona, jonka lisäksi hän kunnostautui elokuvatuotannon parissa viime vuonna julkaistun Bohemian Rapsody -elokuvan taustalla. Vuonna 2007 May valmistui astrofysiikan tohtoriksi.

Lähde: People

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja