Tiesitkö: Näin sinun pitäisi puhdistaa astianpesukoneesi

Astianpesukone voi vuosien käytössä muuttua todelliseksi bakteeripesäkkeeksi, jos sitä ei huolleta ja hoideta oikein.

Arkea helpottavasta astianpesukoneesta tulee pitää samalla tavoin huolta kuin muistakin kodinkoneista. Säännöllinen puhdistaminen kannattaa ja etenkin jätesihdistä on pidettävä huolta.

Muista poistaa ruoantähteet ennen pesua, mutta vastoin yleistä luuloa kaikkia astioita ei tarvitse välttämättä esihuuhdella.

Astianpesukoneen puhdistus

– Voit pestä irrotettavat osat, kuten jätesihdin ja suihkuvarren, käsin. Niiden pesemiseen riittää pelkkä pyyhkiminen märällä rätillä.
– Muista myös silloin tällöin pyyhkiä koneen kumitiiviste, reunat ja ulkoseinämä märän rätin avula. Ulko-osiin voit käyttää mietoa puhdistusainetta, mutta älä käytä pesuaineita koneen sisäosiin.
– Suomessa kalkin kerääntyminen on melko harvinaista, koska vedenlaatu on pehmeää. Mikäli sitä kuitenkin kerääntyy, voi konetta puhdistaa apteekeista saatavalla sitruunahapolla tai astianpesukoneelle tarkoitetulla kalkinpoistoaineella. Annostele sitruunahappoa pesuainelokeroon noin 2–3 ruokalusikallista, eli 20–30 grammaa, ja valitse kaikkein kuumin pesuohjelma. Pyöräytä tyhjä kone vielä toisen kerran ylimääräisellä huuhtelulla.
– Koneen kalkkisaostumia voit estää myös käyttämällä silloin tällöin fosfaattipitoista pesuainetta, jolla voit pestä myös tyhjän koneellisen silloin tällöin.
– Anna koneen kuivua kunnolla pesun jälkeen.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja