Tiesitkö: Näin saat parhaan chilisadon!

Suomalaiset ovat ottaneet chilin omakseen ja se sopiikin hyvin kuuman saunan ja sisun jatkoksi. Satokauden käynnistyttyä tulista herkkua saadaan tuoremyyntitiskeille parhaimmillaan jo poiminnan jälkeisenä päivänä.

Chili on suomalaiselle nykyään rakas maustekasvi, kun kotikeittiötkin hakevat innoitusta eksoottisesta ruokamaailmasta. Näillä vinkeillä saat chilisi kukoistamaan.

Näin saat chilisatosi kukoistamaan:

  • Valitse kasvupohjaksi kasvuturve tai hiekkapitoinen multa.
  • Yleisin virhe on kastella kasvustoja liikaa – kasvi saa ennemmin olla hetkittäin liian kuiva kuin liian kasteltu.
  • Varo myös liiallista lannoitusta, sen kanssa on hyvä muistaa kohtuus.
  • Aloita kaikkein helppohoitoisimmista chileistä, kuten Capsicum annuum -sukuun kuuluvista lajikkeista.
  • Runsas valo ja lämpö ovat chilille tärkeitä, tosin jatkuva suora auringonpaistekaan ei ole paras mahdollinen vaihtoehto nuorille taimille.
  • Ihanteellinen lämpötila chilille on 25–32 astetta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat