Tiesitkö: Näin monta luottokorttia suomalaisilla on!

Suomalaisilla on käytössään miljoonia aktiivisia luottokortteja.

Luottokortteja on useita erilaisia. Yhteen luottokorttitiliin voidaan ottaa useita kortteja: pääkortin ja rinnakkaiskortteja.

Kuinka paljon suomalaisilla sitten on luottokortteja? Vuonna 2012 suomalaisilla korttiasiakkailla oli yli neljä miljoonaa pankkitiliä. Samalla kortinhaltijalla voi kuitenkin olla useampi tili, joten tarkasti ei voida sanoa, kuinka monella suomalaisella on luottokortti.

Kaikista korteista aktiivisia luottokortteja vuonna 2012 oli lähes 3,5 miljoonaa, tarkalleen 3 430 352 kappaletta. Aktiivisella tarkoitetaan korttia, jota on käytetty ainakin kerran vuodessa.

Millainen kortti?

Korttia hankkiessa kannattaa pohtia, haluaako kuukausi- tai vuosimaksullisen kortin ja mitkä kortin lisämaksut ovat. On hyvä selvittää esimerkiksi kortin todellinen vuosikorko sekä se, mikä on maksun viivästymisen hinta, ja millaisia sanktioita luottorajan ylittymisellä on, neuvoo luottokorttifakta.fi.

Luottorajaan kannattaa myös kiinnittää huomiota: jos raja on hyvin korkea, korttia täytyy säilyttää entistä huolellisemmin. Korttiin voi määrittää myös vuorokausikohtaiset turvarajat. Raja määrää, paljonko käteistä voi nostaa tai minkä suuruisia ostoksia voi maksaa saman vuorokauden aikana.

Vaikka muistisi olisi miten huono, älä kanna kortin tunnuslukua mukanasi tai säilytä pankista saamaasi kirjettä, jossa se lukee! Jos unohdat tunnusluvun, voit tilata sen itsellesi, joten lappusten säilyttäminen on vain turha riski.

Useilla suomalaisilla on myös kanta-asiakaskortti, jonka voi useissa tapauksissa yhdistää luottokorttiin. Tällaisia kortteja ovat esimerkiksi K-Plussa MasterCard ja S-Etukortti Visa. Eri pankeilla on tarjolla erilaisia palveluja korttiasiakkaille. Nordean asiakas voi rajata, missä maassa korttia saa käyttää; Osuuspankissa ostoksilleen saa 180 päivän Ostoturvavakuutuksen.

Kun luovut vanhasta kortista, leikkaa se kahtia. Varmista, että leikkaat sekä sirun että magneettijuovan.


Lue myös:


Maria Aarnio, maria.aarnio(at)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat