Mainos

Uskoisitko? Näin elämäsi muuttuu, kun täytät 30 vuotta

Kun 30 vuotta tulee mittariin, elämä ei ole enää koskaan entisensä  – nämä asiat jokainen yli kolmekymppinen tunnistaa.  

30 ikävuotta pidetään rajapyykkinä lopulliselle aikuistumiselle – bileet ovat päättyneet ja yllättäen se on ihan hyvä asia, sillä sinua ei enää kiinnosta. Katsot mieluummin televisiota ja menet nukkumaan ajoissa. 

1. Krapula on ihan oikeasti krapula

Parikymppisenä menit neljältä nukkumaan ja heräsit kuudelta ehkä hieman väsyneenä, mutta silti suhteellisen energisenä. 

Toista se on nyt – kankkunen kestää vähintään kaksi päivää ja se myös tulee paljon herkemmin: jo muutama lasillinen viiniä voi viedä voimat pitkäksikin aikaa. 

2. Juhliminen ei ole enää viikonlopun tärkein suunnitelma

Juhliminen joka viikonloppu ei yksinkertaisesti kiinnosta. Miksi? Koska heräät mieluummin virkeänä lauantaina ja viihdyt perjantai-illan kotosalla elokuvia katsellen. Kova meteli ja runsaat väkijoukot uuvuttavat jo ajatuksen tasolla, saati sitten se taksijono!

3. Et voi enää syödä täysin sitä, mitä haluat

Parikymppisenä voit syödä mitä mielesi tekee, mutta yli kolmekymmentävuotiaana jo pelkkä hampurilaisen ajattelu tuo muutaman lisäkilon vyötäröllesi. 

4. "Hirveät" valokuvat ovatkin yhtäkkiä upeita otoksia

Muistatko sen todella järkyttävän kuvan, jota et mielelläsi näytä kenellekään? Yhtäkkiä näytätkin siinä todella hyvältä ja hehkeältä  – peilistä sen sijaan katselee aivan toisenlainen tyyppi....

5. Ensimmäiset harmaat hiukset ilmestyvät

Ensimmäiset harmaat löytyvät kuontalostasi, kulmakarvoistasi tai rintakarvoistasi. 

Nyt on aika päättää, aloitatko värjäysrumban vai yritätkö harmaantua tyylillä...

6. "Sitten joskus" onkin "juuri nyt"

Muistatko vielä ajan nimeltä "sitten joskus"? Se on aika, jolloin tehdään lapsia tai muutetaan ulkomaille, ja siihen ajanjaksoon perustuvat varsin monen nuoren ihmisen tulevaisuudensuunnitelmat. 

Kun täytät 30 vuotta, "sitten joskus" onkin yhtäkkiä juuri nyt. 

7. Facebook-uutisesi on täynnä vauvakuvia – ja se on ihan ok!

Facebookisi täyttyy yhtäkkiä vauvapäivityksistä ja hääkuvista, kaikki menevät naimisiin ja lisääntyvät. Jostain syystä tämä ei enää ärsytä sinua, kuten ennen, vaan ennemminkin toivot päätyväsi tekemään samanlaisia päivityksiä itsekin. 

8. Sinulla on vain muutama ystävä

Nuorempana sosiaalinen piirisi oli laaja, mutta tietyt ystävät pysyivät mukana silloinkin. Nyt tuttavat ja kaverit ovat kaikonneet, sillä sinun on valikoitava tarkoin, kenen kanssa harvat vapaa-ajan hetkesi haluat viettää. Siksi aikaa on vain aidoille ystäville, jotka todella haluat pitää elämässäsi. 

9. Panostat matkustamiseen

Nuorempana nukuit kavereiden lattioilla, matkustit halvoilla busseilla ja menit mielelläsi festareiden telttamajoitukseen. Nuo päivät ovat kaukana takanapäin – nyt haluat matkustaa mukavasti ja hotellihuone kolmella tähdellä on minimivaatimus. 

10. Rakkaus- ja seksielämäsi on parempaa

Tiedät, mitä haluat seksuaalisesti ja rakkauselämäsi on rauhallista, mutta onnellista. Yhden yön urpot ja kännisuhteet ovat taakse jätettyä elämää, onneksi. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.