Tiesitkö? Marko Anttila harkitsi historianopettajan ammattia – ura jääkiekkoilijana oli hiuskarvan varassa

2:50
Suomi voitti Tshekin puolivälierässä tiukan trillerin päätteeksi. Tässä ottelun kolme parasta Leijonaa.

Marko Anttila harkitsi muun muassa historianopettajan ammattia.

Suomen Leijonien kapteeni Marko "Mörkö" Anttila puhuu Roope Salmisen  Kolme käännekohtaa -podcastissa urastaan jääkiekkoilijana.

Podcastissa hän paljastaa, että ehti kertaalleen luopua haaveestaan olla ammattilaispelaaja. Alun perin unelma urheilijan urasta syntyi jo 5-vuotiaana. 

– Klassisesti koulussa sanottiin, että kyllä minusta jääkiekkoilija tulee. Harva siihen uskoi, enkä itsekään silloin, Anttila sanoo podcastissa.

– Kun vanhenin, se (ura jääkiekkoilijana) ei näyttänyt enää todennäköiseltä 16- ja 17-vuotiaana. Treenaaminen oli sitä, että oltiin jäällä ja pelailtiin. Muut oman ikäluokan huiput treenasivat jo päämäärätietoisesti ja kovaa. Itse pidin kavereiden kanssa hauskaa.

Noihin aikoihin Anttila kertoo hiljalleen luopuneensa pitkäaikaisesta haaveestaan. 

– Ehkä siinä unelmani taipui jossain välissä, ettei minusta taidakkaan tulla ammattilaisjääkiekkoilijaa.

Anttila alkoi pohdiskella muita urapolkuja mennessään lukioon. Vaikka yläaste ei niinkään Anttilalle maistunut, ei hän ollut kuitenkaan huonoimmasta päästä opiskelijana.

–  Aloin sitten miettimään, mitä haluaisin tehdä isona. Ehkä se olisi suuntautunut urheiluun. Historianopettaja sanoi, että minusta tulisi hyvä historianopettaja, joten siitäkin innostuin.

Ammattilaiseksi Anttila päätyi tutun valmentajan kehotettua häntä testaamaan II-divisioonasta Ilveksen A-junioreihin. Kirittävää oli runsaasti, mutta Anttilan intohimo ei laantunut kovankaan työtaakan edessä. 

– Loikka oli aika kova ja jopa jännitti ja pelotti, miten pärjään. Se oli tehty aikaisemmin selväksi, paljonko se vaatii töitä. Tietenkään en mennyt heti liigajoukkueen mukaan. Siellä katsottiin, minkänlainen jätkä tämä on.

– Työmaa oli valtava, mutta jotenkin intohimo paistoi läpi ja halusin näyttää, että sieltä pystyy nousemaan läpi. 

Tämän jälkeen Salminen kysyy, oliko kyseessä niin sanottu viimeinen mahdollisuus nousta ammattilaiseksi. Tähän Anttilalla on selkeä näkökanta. 

– Oli ehdottomasti. Harjoituspohjani ja kroppani erilaisuus verrattuna jääkiekon prototyyppiin vaati enemmän töitä. Olin missannut aika monta vuotta. Sain kroppani toimimaan ja siinä meni muutama vuosi Ilveksessä, ennen kuin työ alkoi tuottaa hedelmää. 

– Pitkä tie käytiin läpi, mutta se oli vähän kuin katkaisimesta olisi kääntänyt olotilani siihen, että nyt aletaan tekemään töitä. 

Leijonat MM-välierässä lauantaina
Suomi–Saksa 5.6. klo 18.15 C More Sport 1:llä ja MTV3-kanavalla. Studio C Moressa jo klo 17.30. MM-välierä USA–Kanada C Moressa klo 14.15, studio klo 13.30. 

Kaikki ottelut suorana C Moressa ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja