Mainos

Tiesitkö – luottokortin PIN-koodin voi vaihtaa itse

Diners Club markkinoi luottokorttiaan nyt sillä, että asiakas voi itse valita PIN-koodin helposti muistettavaan. Myös Nordeassa voi valita itselleen tutun PIN-koodin. Molemmissa yhtiössä tiedetään asiakkaasta itsestään aiheutuva tietoturvariski.

Diners Clubin sirullisen luottokortin PIN-koodin valitseminen on kiinnostanut asiakkaita.

– Suurin osa on tarttunut mahdollisuuteen ja halunnut oman PIN-koodin. Erilaisia koodeja alkaa olla niin paljon, että niitä on mahdotonta muuten muistaa, markkinointijohtaja Anne Korte Diners Clubista kertoo.

Hänen mukaansa asiakkaille korostetaan, että PIN-koodia ei koskaan saa kirjoittaa muistiin eikä se saa olla helposti pääteltävä numerosarja.

– Totta kai tietoturvassa on riski, jos ihmiset käyttävät joka paikassa samaa koodia, Korte sanoo.

Diners Clubin luottokortin koodin voi myös vaihtaa myöhemmin puhelimitse palvelussa, johon kirjaudutaan kirjeessä tulleen salasanan avulla.

Nordeassa ja Danskessa eri käytäntö

Nordean nettipankissa asiakas on voinut valita uuden pankki- ja luottokorttinsa PIN-koodin huhtikuusta lähtien. Syyskuussa käytäntö laajeni myös puhelinpalveluun ja konttoreihin.

– Itse valittu PIN-koodi on jo suositumpi kuin pankista automaattisesti postitettava PIN-koodi, kertoo Nordean lehdistöpäällikkö Anni Kuusisto.

Nordea muistuttaa verkkopankkiasiakastaan vielä tekstiviestillä, että uuden kortin PIN-koodi on valittavissa. Jos asiakas ei reagoi tähän, pankki valitsee nelinumeroisen numerosarjan. Myöhemmin koodia ei voi enää vaihtaa, vaan pitää tilata kokonaan uusi kortti.

Danske Bankissa toiseen, rinnakkaiseen luottokorttiin voi valita saman PIN-koodin kuin ensimmäisessäkin, mutta alkuperäiseen numerosarjaan ei voi itse vaikuttaa. Esimerkiksi paljon matkustavilla ihmisillä voi olla sekä Visa- että Mastercard-kortti, mutta niissä sama PIN-koodi.

Asiakas itse pahin tietoturvauhka

– PIN-koodissa ei saa olla numerosarjaa sosiaaliturvatunnuksesta eikä esimerkiksi neljää samaa numeroa, Nordean Kuusisto muistuttaa.

Raha-asioissa ihminen on itse pahin tietoturvauhka kortilleen ja rahoilleen. Jos valitset PIN-koodin syntymäpäivästäsi tyyliin päivämäärä ja kuukausi, lompakon ja sen sisällä olevan luottokortin ja ajokortin anastavalla varkaalla on kissanpäivät.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.