Tiesitkö: Kolajuomilla kompostiin vauhtia ja apua vatsavaivoihin, lue erikoiset niksit!

Kolajuomat maistuvat monelle aterian kylkiäisenä, mutta niillä voi tehdä myös paljon muuta. Katso erikoiset niksit!

1. Kompostoija

Kaada limua kompostoituvien jätteiden päälle ja anna sen happojen auttaa jätteitä hajoamaan nopeammin. Happojen lisäksi juoman makeus auttaa kerämään mikro-organismeja jotka nopeuttavat kompostointiprosessia.

2. Vatsalääke

Amerikkalaisen myytin mukaan kolajuoma lievittää vatsakipuja hiilidioksiidipitoisuutensa takia. Tästä ei ole todisteita, mutta ainahan kannattaa kokeilla.

3. Keittiön puhdistaja

Puhdista rasvaiset keittiön pinnat juomalla. Kaada hieman limua sieneen tai rättiin ja pyyhi sillä likaiset pinnat. Juoma vaikuttaa kuin rasvanpoistaja. Limulla pintoja pyyhittyäsi, muista pyyhkiä pinnat sen jälkeen vielä vedellä tahmaisuuden välttämiseksi.

4. Hyönteisten hämääjä

Hyönteisethän tunnetusti rakastavat makeaa. Kesällä ulkona syödessäsi, aseta lasillinen kolaa sopivan matkan päähän ruokapöydästä tai grillistä. Näin pörriäiset lentävät limun kimppuun sen sijaan että himoaisivat ruokapöydän antimia.

5. Laattalaastin puhdistaja

Jos kylpyhuoneesi laattalattia näyttää vähintäänkin eri väriseltä kuin se oli uutena, voit puhdistaa laattojen välissä olevan laastin kolalla. Kaada siis juomaa laatoille, anna vaikuttaa muutama minuutti ja puhdista huolellisesti.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja