Tiesitkö: Facebookilla on sinusta biometrinen sormenjälki

Facebook uutisoi keskiviikkona 6. heinäkuuta uudesta aluevaltauksestaan, videopuheluista. Muutokset eivät pääty siihen.

Jo Facebookin aikaisemmat muutokset ovat saaneet kriitikot varpailleen yksityisasetusten suhteen.

ABC News muistuttaa, että samalla kun käyttäjät ovat ladanneet Facebookiin yhteensä yli 20 miljardia kuvaa, Facebook on koonnut kasvoistamme biometristä sormenjälkeä.

ABC Newsin videoreportaasi esittelee Facebookissa jo jonkin aikaa toimineen elementin, kasvojen tunnistamisen. Mikäli yksityisyysasetuksesi sallivat sen, Facebook tunnistaa kasvosi kuvistasi. Sen jälkeen Facebook tunnistaa sinut kasvonpiirteidesi perusteella kaikista miljardeista Facebookiin ladatuista kuvista.

Kriitikot varpaillaan

EPIC:n (Electronic Privacy Information Center) sähköisen yksityisyyden asiantuntija Marc Rotenberg kommentoi kuva-asiaa ABC Newsille.

– Facebookissa tapahtuu paljon sellaista, joka on avointa ja selkeää. Mutta huomaamme myös, että verhon takana Facebook rakentaa suurta tietokantaa.

Facebookin kehittäjät ovat tyytyväisiä siitä, että Facebookia ja kuvan tunnistamista on pystytty kehittämään ilman käyttäjien säikäyttämistä.

Facebookin kuva-asetuksia voi muuttaa

Voit valita, kuka voi merkata kuviasi ja kuka voi nähdä kuviasi Yksityisyysasetusten kohdasta Asiat, joita muut jakavat.
Voit muuttaa kohtien Kuvat ja videot, joihin sinut on merkitty ja Ehdota kaverille kuvia, jossa minä olen asetuksia.

Jätä viesti vastaajaan

Facebookin uusin aluevaltaus ovat videopuhelut. Puhelut tarjoavat myös uuden ominaisuuden niille, jotka eivät saa yhteyttä tavoittelemiinsa ystäviin. Business Insider nimittäin kertoo, että jos tavoittelemasi henkilö ei halua keskustella kanssasi, voit jättää hänelle viestin vastaajaan – videokuvalla.

Kuva: Shutterstock.com

MTV3/Siiri L'Ecuyer

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja