Tiesitkö? 10 maata, joissa alkoholi on laitonta

Tiesitkö, että maailmassa on jopa kymmenen maata, joissa alkoholin myyminen ja nauttiminen on laissa rankaistava rikos? Kuten arvata saattaa, salainen alkoholinmyynti ja käyttö on näissä maissa yleistä samaan tapaan kuin kotimaassamme Suomessa kieltolain aikaan.

1. Afganistan

Paikalliset eivät saa ostaa alkoholituotteita Afganistanissa, mutta maasta löytyy kyllä useita myymälöitä, joista ulkomaalaiset saavat ostaa alkoholia.

2. Bahrain

Julkinen juopottelu tässä maassa voi viedä myös turistin telkien taakse. Paikalliset eivät saa ostaa ollenkaan alkoholia, mutta hotellit myyvät alkoholijuomia matkailijoille.

3. Bangladesh

Täälläkin alkoholia saa ostettua muun muassa hotelleista, mutta hinnat saattavat olla päätähuimaavan kalliit. Alkoholin käyttäminen on paikallisille laitonta.

4. Brunei

Tässä öljyrikkaassa maassa on muutamia erittäin tiukkoja lakeja, ja myös vakavia rangaistusmuotoja. Alkoholinkäytöstä voi seurata raipaniskuja. Lait tosin eivät tunnu koskevan ihan kaikkia, sillä Brunein sulttaanin perheen tiedetään järjestäneen kosteita juhlia palatsissaan.

5. Intia

Intian alkoholinkäyttöä koskeva lainsäädäntö on ehkä monimutkaisin koko maapallolta. Alkoholin laillisuus ja lailliset anniskeluiät vaihtelevat osavaltioittain suuresti. Eri paikoissa voi myös olla tiettyjä päiviä, jolloin alkoholia ei saa nauttia. Ikärajoitukset vaihtelevat myös suuresti paikasta riippuen. Gujaratissa, Manipurissa, Mizoramissa, Nagalandissa ja Lakshadweepin saaressa alkoholi on täysin laitonta.

6. Iran

Paikalliset muslimit eivät saa juoda ollenkaan alkoholia, mutta pieni, paikallinen kristittyjen vähemmistö kyllä saa. Lain rikkomisesta voi seurata rajuja rangaistuksia: iranilainen pariskunta tuomittiin kuolemaan toistuvien alkoholirikkeiden seuraamuksena.

7. Iraq

Alkoholi ei periaatteessa ole laitonta Irakissa, mutta sen ei ilmeisesti tarvitse olla, sillä maassa tuomitaan alkoholi joka tapauksessa syvästi. Paikallisiin alkoholia myyviin kauppoihin on tehty useita väkivaltaisia hyökkäyksiä ja iskuja.

8. Libya

Alkoholi on kiellettyä Libyassa. Paikalliset saattavat silti sekoitella omia alkoholijuomiaan, ja niihin kannattaa suhtautua äärimmäisellä varautuneisuudella: jotkut paikalliset juomat saattavat olla jopa myrkyllisiä.

9. Saudi-Arabia

Alkoholi on tiukasti laitonta Saudi-Arabiassa. Rangaistukset vaihtelevat sakoista vankeustuomioon tai raipaniskuihin. Lait koskevat ulkomaanmatkailijoita siinä missä paikallisiakin.

10. Yhdistyneet arabiemiirikunnat

Juominen on täällä laitonta, mutta maassa on silti sykkivä ja alkoholia virtaava yöelämä suljettujen ovien takana. Yöelämä saattaa viedä mukanaan, mutta turistin on silti hyvä pitää mielessä, että juominen on todellakin laitonta – rangaistukset koskevat myös turisteja, eivät vain paikallisia.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat