Tieliikennekuolemat ovat laskeneet Suomessa ja koko Euroopassa: onnettomuuksia sattuu lähes neljännes vähemmän kuin 2010-luvun alussa

Hurjat ylinopeudet ovat lisääntyneet, vaikka korona-aika vähentää liikennettä – MTV poliisin kanssa tien varressa selvittämässä syytä 7:37
Katso myös video: MTV Uutiset Live haastatteli poliisia ylinopeusrikkomusten määrän kasvusta.

Viime vuonna Suomen tieliikenneonnettomuuksissa kuoli 14 prosenttia vähemmän ihmisiä kuin vuonna 2018, selviää Euroopan komission torstaina julkaisemista alustavista luvuista.

Koko EU:n alueella tieliikennekuolemien määrä laski kaksi prosenttia viime vuonna. Euroopan teillä kuolee keskimäärin 51 ihmistä miljoonaa asukasta kohden, joten Eurooppa on liikenneturvallisuuden suhteen maailman turvallisin alue.

EU:n teillä kuoli viime vuonna arviolta 22 800 ihmistä.

Pitemmällä aikavälillä eli kuluneen vuosikymmenen aikana tieliikennekuolemien määrä Suomessa on vähentynyt 24 prosenttia ja koko EU:n alueella 23 prosenttia.

Vuosi 2020 voi osoittautua poikkeukselliseksi, koska on jo olemassa viitteitä siitä, että tieliikennekuolemien määrä todennäköisesti vähenee merkittävästi koronaviruksen torjuntatoimien vuoksi.


Lue myös:

    Uusimmat