Mainos

Tiedot vahvistuvat: Apple on poistamassa iPhonesta kotinäppäimen

Apple on poistamassa iPhonestaan siinä alusta asti vuodesta 2007 mukana olleen kotinäppäimen – mutta vasta ensi vuonna, raportoivat nyt Mark Gurman ja Gareth Allan Bloombergilta.

Raportin mukaan Applen uusi iPhone-design keskittyy enemmän näyttöön. Jo aiempien huhujen mukaan Apple olisi laittamassa iPhonen ensi vuonna täysin uusiksi: luvassa olisi uusi design, joka olisi jälleen lasipintainen myös takaa, näyttötekniikaksi tulisi ensi kertaa AMOLED ja samalla näyttövoisi kaartua laitteen reunoille. Ilmeisesti tarkoitus on myös integroida Touch ID -sormenjälkitunnistus osaksi näyttöä – tavalla tai toisella. Kokonaisuutena muutokset poistavat tarpeen erilliselle kotinäppäimelle.

Bloombergin tuore raportti käsitteli laajemmin Applen suunnitelmia tuoda Japanissa käytössä oleva FeliCa-mobiilimaksustandardi osaksi iPhonea. FeliCan kehitti alun perin Sony ja sitä käytetään Japanissa muun muassa julkisessa liikenteessä. Tuki Japanissa NFC:n sijaan suositulle FeliCalle on tulossa iPhoneen joko jo tämän vuoden uutuuksissa tai ensi vuonna.

Myös tämän vuoden uusien iPhone-mallien odotetaan jo uudistavan kotinäppäintä. Näppäimen toteutus muuttuisi Maceista tutun Force Touch -taso-ohjaimen kaltaiseksi eli se ei enää fyysisesti painuisi, vaan painalluksesta viestittäisiin värinävasteella.

Ennen ensi vuonna luvassa olevaa laajaa iPhone-muutosta, ovat tämän vuoden iPhonet säilyttämässä pitkälti iPhone 6s -malleista tutut linjat. Ulkoisesti suurimmat erot liittyvät takakameroiden muutoksiin sekä taka-antennijuovien ja 3,5 millimetrin kuulokeliitännän poistumiseen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.