Tiedätkö, mitkä sovellukset pääsevät käsiksi some-tileillesi? Näin tarkastat

Välillä on hyvä tarkastaa, mitkä kaikki sovellukset pääsevät käsiksi Facebook- ja Twitter-tiliesi tietoihin.

Tietoturvayhtiö Check Point huomauttaa, että ei ole pelkästään yksityisasia, mitä ihmiset puuhaavat some-tileillään, koska monet käyttävät niitä esimerkiksi työnantajan koneilla.

Viattoman näköisen Facebook-linkin klikkaus voi tehdä koneesta esimerkiksi roskapostin lähettäjän.

Check Pointin maajohtaja Jukka Saarenmaa antaa yksinkertaiset vinkit some-tilien kevätsiivoukseen:

Näin siivoat Twitterissä

Mene Twitter-tilisi etusivulle. Paina oikeassa yläkulmassa olevaa rattaankuvaa, jolloin näkyviin tulee valikko, profiilikuvasi ja teksti ”Muokkaa profiilia”. Paina sitä. Valitse seuraavasta näkymästä vasemmalta ”Sovellukset”.

Nyt näet listan kaikista sovelluksista, joille olet antanut luvan käyttää tilisi tietoja. Paina ”Peruuta käyttöoikeus” kaikkien sovellusten kohdalla, joita et tunne tai joita et käytä enää.

Tämän jälkeen voit vielä muuttaa mieltäsi painamalla ”Kumoa käyttöoikeuksien peruuttaminen.”

Jos olet epävarma, poista sovellus. Jos huomaat myöhemmin, että tarvitset sitä, voit aina kirjautua uudelleen.

Näin auditoit Facebookin

Facebookissa saat sovellusluettelon esiin mm. niin, että painat ylhäällä profiilikuvasi vieressä olevaa lukon kuvaa. Valitse ”Näytä lisää asetuksia”.

Valitse sitten vasemmalla olevasta listasta ”Sovellukset”.

Esiin tulevan luettelon joka rivillä on sovellus, jolla on oikeus käyttää tietojasi. Rivin oikeassa reunassa näet x:n. Paina sitä, jos et käytä sovellusta enää. Paina ”Muokkaa”, jos haluat tarkistaa, mitä tietoja sovellus kerää ja saako se esimerkiksi julkaista puolestasi tietoja kavereidesi aikajanoilla. Voit samalla muuttaa asetuksia.

Kun olet painanut x, esiin tulee ilmoitusikkuna, jossa voit vahvistaa tai peruuttaa sovelluksen poistamisen.

Tutki myös ”Muiden käyttämät sovellukset”. Siellä voit päättää, mitä tietojasi kaverisi voivat antaa sovelluksille, joita he itse käyttävät.

Facebookin sovellusalustan voi myös kytkeä kokonaan pois päältä, mutta silloin et pysty enää käyttämään itsekään mitään Facebookin sovelluksia etkä nettisivuja, joille olet rekisteröitynyt Facebook-tunnuksilla.

Lue myös:

    Uusimmat