Tiedätkö, miten pikkulapsia röntgenkuvataan? Näky naurattaa monia: "Hauskin asia, jonka olen koko päivänä nähnyt"

Saako sairauslomalla mennä kauppaan tai teatteriin? 4:00
Asiaa sairastamisesta: Saako sairauslomalla mennä kauppaan tai teatteriin?

Oletko koskaan miettinyt, miten pikkulapsesta otetaan röntgenkuva? Otokset Pigg-o-stat-nimeä kantavasta laitteesta huvittavat netissä.

Röntgenkuvassa käyminen on verrattain helppoa: astelet laitteen eteen ja hetken kuluttua kuva on valmis. Mutta miten kuvan saa otettua, jos potilaana on kiemurteleva taapero?

Kun totuus selvisi Twitter-käyttäjä Professor Finesserille, hän päätti jakaa tiedon muillekin.

"Sain juuri tietää, että näin pieniä lapsia röntgen-kuvataan..."

Käyttäjänimi Professor Finesser jakoi tilillään kuvia laitteesta, jolla taaperon käsivarret voidaan "pakottaa" pysymään ylhäällä rinnan alueen röntgenkuvan ottamisen ajan.

– Sain juuri tietää, että näin pieniä lapsia röntgenkuvataan, enkä voi lakata nauramasta, hän kirjoitti kuvien oheen.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

"Mutta miten he röntgenkuvaavat lapsia, joilla on jalat?"

Kuvat lapsista kuvauslaitteessa ovat kiertäneet netissä jo vuosia.  Silti kuvissa esiintyvä, ahtaan muoviputken kaltainen laite sai monet Twitter-käyttäjät huvittumaan.

– Hauskin asia, jonka olen koko päivänä nähnyt, käyttäjänimi @Luminescence_M kehuu.

– Mutta miten he röntgenkuvaavat lapsia, joilla on jalat, nimimerkki Deji Faremi vitsailee.

– Näyttää jonkinlaiselta tulevaisuuskuvitelmalta, jossa vauvoja toimitetaan paineilmaputkien kautta, Christopher Keelty pohtii.

Tämä yksilö näyttää siltä, että (hän ajattelee): "Kun ne päästävät minut ulos täältä, kaikki on teidän osaltanne ohi, k*sipäät". Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Laitteen nimi on Pigg-o-stat

Kuvien laite todella on olemassa: sen nimi on Pigg-o-stat, koko nimeltään Pigg-O-Stat Pediatric Immobilizer.

Laite kertoo nettisivullaan olevansa "maailman johtava kliinisesti todistettu, testattu ja lääketieteellisesti luotettu" laite lasten röntgenkuviin.

Vitsikkäitä kommentoijia ilahduttanee tieto siitä, että samalla valmistajalla on myös jalkojen kuviin tarkoitettu laite. Se kantaa nimeä Pigg-O-Stat Pediatric Foot Immobilizer.

"Minun poikani". Jos kuva ei näy, katso se täällä.

"Onneksi en ole ainoa, jonka mielestä tämä on hauskaa". Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Osa käyttäjistä: Lapsen kuvauttaminen ei ole vitsien aihe

Moni käyttäjä kuitenkin huomauttaa, että vaikka kuvat voivat olla huvittavia, sairaan lapsen kuvauttaminen sairaalaolosuhteissa ei ole hauskaa.

– Voin kertoa kokemuksesta, että se on traumaattista kaikille. Varsinkin, jos lapsellasi on kiireistä hoitoa vaativa terveysongelma. Se on pelottavaa lapselle ja vanhemmalle. Kuvat eivät kerro koko totuutta, Twitter-käyttäjä margot roth sanoo

– Ajattelin aivan samaa! Sydän murtuu ja on traumaattista nähdä lapsesi paniikissa, sidottuna tähän laitteeseen. Se ei ole lainkaan hauskaa, nimimerkki BiaB jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat