Mainos

Tiedätkö, kuinka paljon voit pudottaa painoasi viikossa?

"Laihdu jopa neljä kiloa yhdessä viikossa!" Tämänkaltaisia mainoksia näkee aina silloin tällöin, mutta voivatko ne pitää paikkansa? Asiantuntijat paljastavat, kuinka paljon viikossa oikein on mahdollista laihtua. 

Ravintovalmentaja ja tietokirjailija Lauren Slaytonin mukaan pudotettujen kilojen määrä riippuu pitkälti henkilön lähtötilanteesta, kuten lähtöpainosta ja elämäntavoista. Mitä korkeampi henkilön lähtöpaino on, sitä nopeammin paino voidaan saada tippumaan. Jos henkilön elämäntavat olivat jo ennen laihdutusta melko terveelliset, paino voi tippua hitaammin, kuin silloin, jos ruoka- ja liikuntarutiinit olisivat muuttuneet dramaattisesti. 

Myös paasto voi saada kilot tippumaan hyvinkin nopeasti, mutta näissä tapauksissa painonlasku liittyy todennäköisesti kehon veden määrän vaihteluihin, eikä rasvan palamiseen. 

Nopealla painonpudotuksella omat varjopuolensa

Slaytonin mukaan se, kuinka paljon voit laihtua ja kuinka paljon sinun pitäisi laihtua viikossa ovat kaksi täysin eri asiaa. Jopa neljän kilon painonpudotus viikossa on mahdollinen, mutta ei kovin järkevä vaihtoehto. 

– Jos haluat laihtua ja pitää sen poissa, haluat laihtua puolesta kilosta kiloon viikossa, Slayton toteaa. 

Tämä tahti tuottaa kestävämmän lopputuloksen kuin äärimmäiset toimenpiteet, jotka voivat saada painosi putoamaan jopa useamman kilon viikossa. Mitä nopeammin kilot putoavat, sitä nopeammin ne myös tulevat takaisin.

Myös liikalihavuuden asiantuntijana työskentelevän Yoni Freedhoffin mukaan painoa on mahdollista pudottaa jopa neljä kiloa viikossa. Näin hurja pudotus vaatii kuitenkin korkeaa lähtöpainoa, hurjia treenimääriä ja kalorinsaannin rajoittamista. 

– Jos noin 110-kiloinen henkilö vähentää päivittäistä kalorinsaantia 500–800 kilokalorilla ja treenaa lisäksi kaksi tuntia päivässä, paino voi pudota kolmesta neljään kiloon viikossa, asiantuntija kertoo Men's Health-sivustolla.

Vaikka joissain tapauksissa näinkin suuri painonpudotus on mahdollinen, sillä on myös varjopuolensa. Nopea painonpudotus voi muun muassa vähentää lihasmassaa ja aiheuttaa ravitsemuksellisia puutostiloja.

Voimaharjoittelu auttaa polttamaan rasvaa pitkään vielä treenin jälkeenkin. 

0:36

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.