THL: Suomen EHEC-tartunnan alkuperästä ei tietoa

Terveyden ja hyvinvoinninlaitokselta kerrotaan, että Suomessa tavattu EHEC-tartunta on saatu Saksassa toukokuun aikana.

– Hän on sairastunut siellä, ja nyt myös Suomessa otetusta näytteestä käy ilmi, että kyseessä on EHEC-bakteeri, infektiolääkäri Mari Kanerva THL:sta kertoo.

THL:lla ei ole sairastuneesta tarkempia potilastietoja. Toistaiseksi ei esimerkiksi tiedetä, mistä potilas olisi voinut tartunnan Saksassa saada. Potilas on toipumassa.

Viranomaisilla ei siis ole tietoa siitä, oliko sairastunut syönyt matkallaan vihanneksia.

Ei matkustusrajoituksia Saksaan

Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen riskiarvion mukaan ainakaan toistaiseksi ei ole syytä rajoittaa Saksaan matkustamista.

– Saksassa ollessa kehotamme noudattamaan saksalaisten viranomaisten suosituksia. Niihin kuuluvat esimerkiksi se, että raakaa tomaattia, kurkkua tai salaattia ei näiden tietojen perusteella kannattaisi nauttia lainkaan.

Infektiolääkäri Mari Kanerva myös muistuttaa, että Suomalaisiin vihanneksiin ei liity tartuntavaaraa.

– Tauti ei myöskään tartu ihmisestä toiseen kovin helposti. Jokaisen on syytä muistaa hyvä käsihygienia etenkin wc-käyntien yhteydessä samoin kun laitetaan ruokaa.

Lisäksi painotetaan, että jos henkilöllä ilmenee veristä ripulia, on syytä hakeutua välittömästi terveyskeskukseen.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat