THL:n johtaja SVT:n haastattelussa: Ruotsalaisten matkailijoiden päästäminen Suomeen olisi riskialtista – erot tartuntaluvuissa ovat tosiasia

9:17
Kumpi selviää paremmin koronasta Suomi vai Ruotsi? Ekonomistit Heidi Schauman ja Juhana Vartiainen kertovat näkemyksensä

Ruotsalaismatkailijoiden päästäminen Suomeen olisi riskialttiimpaa kuin esimerkiksi norjalaisten tai tanskalaisten, kommentoi THL:n terveysturvallisuusosaston johtaja Mika Salminen Ruotsin yleisradiolle SVT:lle.

Salminen pitää tilannetta ikävänä, mutta korostaa, että merkittävä ero maiden välisissä tartuntamäärissä on tosiasia.

Salminen ei suostu kommentoimaan Ruotsin valitsemaa tietä, vaan toteaa, että kukin valtio on valinnut koronan iskettyä parhaaksi katsomansa linjan.

Sama ongelma muissakin Pohjoismaissa

Ruotsalaisten matkailijoiden mahdollisesti aiheuttamaa riskiä joudutaan puimaan Suomen lisäksi myös muissa Pohjoismaissa, sillä erot tartuntamäärissä ovat erittäin suuria Ruotsin ja sen naapureiden välillä.

Esimerkiksi Tanskassa useat puolueet ovat vaatineet, ettei ruotsalaisia päästetä vielä maahan, kun raja avataan norjalaisille kesäkuun puolivälissä. Myös Norjassa hallitus pohtii, voidaanko ruotsalaisia päästää vielä maahan rajojen alkaessa avautua.

Salmisen haastattelusta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja