Therese Johaug ja Frida Karlsson tarjosivat mielettömän jännitysnäytelmän – Kerttu Niskaselta kelpo veto

Maastohiihdon maailmancupin naisten 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailusta Lillehammerissa kehkeytyi todellinen jännitysnäytelmä Norjan Therese Johaugin ja Ruotsin Frida Karlssonin välillä. Kilpailun voitti lopulta Frida Karlsson vaivaisella 0,3 sekunnin erolla.

Karlsson ja Johaug hiihtelivät vuoronperään väliaikapisteiden pohja-aikoja. Karlsson veti pohjat neljästi ja Johaug viidesti. Ero kasvoi kaksikon välillä korkeintaan 1,9 sekuntiin. Karlsson voitti Johaugin myös Rukalla 10 kilometrin perinteisen kisassa. Kilpailun kolmas oli Yhdysvaltain Rosie Brennan.

Ruotsalainen nousi samalla jälleen maailmancupin kokonaiskisan kärkeen ohi maajoukkuetoveri Maja Dahlqvistin. Johaug nosti sijoituksensa toiseksi.

Kerttu Niskanen oli paras suomalainen. Hän taisteli itsensä ainoana suomalaisena pisteille ollen 12:s. Muista suomalaisista Anne Kyllönen oli 38:s, Riitta-Liisa Roponen 42:s, Johanna Matintalo 51:s ja Eveliina Piippo 50:s. Maaret Pajunoja keskeytti kisan.