Therese Johaug hyökkää Tokion olympiarajan kimppuun viikonloppuna

Hiihtäjätähti Therese Johaug osallistuu lauantaina 10 000 metrin kilpailuun Bislettillä Oslossa, kertoo NRK. Johaug on asettanut itselleen kilpailuun kovan aikatavoitteen, olympiarajan rikkomisen.

Therese Johaug teki toissa kesänä onnistuneen kokeilun juoksuradalla, kun hän voitti 10 000 metrin Norjan mestaruuden. Viime kesäkuussa hiihtotähti hilasi ennätyksensä Oslon Bislettillä jo lukemiin 31.40.67. Aika olisi riittänyt Dohan vuoden 2019 MM-kisoihin.

Tokion olympiaraja on 31.25, joten ennätyksestä pitäisi taas höylätä pois 15 sekuntia. Johaugin manageri Jørn Ernst toppuuttelee kuitenkin suurimpia odotuksia. Ernstin mukaan Johaug ei tunne olevansa yhtä hyvin valmistautunut kuin viime vuonna. Johaug on kuitenkin hyvässä kunnossa ja matkassa tosi mielellä.

– Tämä voi olla ainoa mahdollisuus juosta 10 000 metrin kilpailu tänä vuonna, ja hän haluaa yrittää. Olympiaraja on asetettu tavoitteeksi, jotta olisi jokin aika, johon tähdätä, Ernst  sanoo NRK:lle.

Ernstin mukaan Johaug ei kuitenkaan välttämättä ole lähtemässä Tokioon, vaikka raja alittuisi.

– Emme ole oikein kunnolla ajatelleet asiaa.

Viime kesän huippujuoksunsa jälkeen Johaug itse tyrmäsi olympialaisiin osallistumisen.

– Ei, ei, ei. Oletko hullu? Minulla ei ole mitään tekoa olympialaisissa. En ole suunnitellut mitään sellaista, hän vastasi uteluihin.

Johaugia juoksu-uralla opastava valmentaja Jack Waitz sanoo, että Johaug voi olla tyytyväinen, jos hän parantaa lauantaina viime vuoden ennätystään.

– Olen yrittänyt suunnitella harjoituksia, jotka eivät vaikuta hiihtoharjoitteluun liian paljon. Meillä on ollut turhan vähän aikaa. Viime vuonna ennen Bislettiä hän oli valmistautunut kuukauden ajan.

Waitzin mukaan Johaug voi hyvin ennättää olympiarajaan.

– Hän on hyvässä iskussa, kone on kunnossa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja