Syntyikö Therese Johaugin huippuaika kyseenalaisin keinoin? Norjalaistähdeltä tyly vastaus

Hiihtotähti Therese Johaug rynni torstai-iltana huiman ajan 10 000 metrin juoksussa Oslossa. Aika 31.40,69 syntyi soolojuoksuna. Tahtia Johaugille antoi kenttää kiertänyt valo. 

Johaugin käyttämä valotahdittaja ei ollut kaikkien mieleen. Ruotsalainen urheiluasiantuntija Lennart Julin kritisoi ennen tapahtumaa Expressenin haastattelussa valoapua kovin sanoin. Julinin mielestä urheilija saa valosta oikeudetonta apua, eikä sellaista pitäisi siksi käyttää.

– Jäniksiä on ollut aina, mutta  nyt saman työn tekee kone. Minusta se on surullista, Julin sanoi Expressenille.

Valoteknologian käyttäminen juoksun jäniksenä hyväksyttiin pari vuotta sitten ja sitä on käytetty muutamassa kilpailussa sen jälkeen.

Oslon juoksun jälkeen Johaug otti kantaa Julinin sanomisiin. Nettavisenin haastattelussa Johaug tyrmäsi ruotsalaisen näkemyksen täysin.

– Olen täysin eri mieltä. Minun mielestäni jäniksen käyttäminen on suurempaa huijausta. Jänis ottaa kaiken tuulen vastaan ja on kuin lohkare edessäsi.

Johaug kertoo harjoittelleensa yhdessä veljensä Karstenin kanssa niin, että veli juoksi hänen edellään.

– Siinä on suuri ero, juokseeko jäniksen edessä vai takana. Tänään jouduin tekemään kaiken työn itse. Siinä joutuu ottamaan tuulen vastaan ja seuraamaan vain valoja.

Lue myös:

    Uusimmat