The New York Timesin video näyttää: Näin kaksi ohjusta osui ukrainalaiseen matkustajakoneeseen

0:28
Tältä näytti matkustajakoneen maahansyöksypaikalla Teheranissa.

The New York Times -lehti on saanut käsiinsä videon, jossa näkyy, kuinka ukrainalainen matkustajakone ammuttiin alas Iranissa.

Turvakameratallenteella näkyy, miten kaksi ohjusta laukaistiin kohti Ukraine International Airlinesin lentoa keskiviikkona 8. tammikuuta. Ohjukset laukaistiin noin puolen minuutin välein.

Videolla näkyy myös, kuinka ohjukset osuvat koneeseen.

Ohjukset laukaistiin Iranin sotilastukikohdasta, joka oli 13 kilometrin päässä matkustajakoneesta. Iran on kertonut, että kyseessä oli vahinko. The New York Timesin lähde on vahvistanut videon olevan aito.

176 ihmistä kuoli, kun Teheranin lentokentältä noussut ukrainalaiskone ammuttiin alas ilmatorjuntaohjuksella. Suurin osa kuolleista oli iranilaisia ja kanadalaisia, mutta joukossa oli myös muun muassa useita Ruotsin kansalaisia.

Iranin oikeuslaitos on pidättänyt ihmisiä tapauksen liittyen. Oikeuslaitoksen edustaja ei kuitenkaan kertonut pidätettyjen lukumäärää vaan puhui ”joistakin” ihmisistä. Iranin presidentti Hasa Ruhani lupasi ukrainalaiselle virkaveljelleen, että matkustajakoneen alas ampumisesta vastuussa olevat saatetaan oikeuden eteen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja