Teuvon suunnitelma: Routakuja

Ensivaikutelma oli tyrmäävä, talo näytti mahtavalta kauempaa. Ajatuksissani ajattelin, että mitä noin hienoon taloon voi suunnitella. Talo oli upean värinen, tyylikäs ja alue muutenkin siisti ja viihtyisä. Portaille päästyäni yllätyin siitä, että kaikki ei ollut kohdallaan, mietin tuleeko sisällä lisää yllätyksiä.

Ensimmäisenä silmääni pistivät tekokukkaset, joita oli joka puolella. Enemmän tutkittuani taloa alkoi löytyä kunnostettavaa. Ikkunapuitteet olivat sisältäpäin viimeistelemättä, löytyi halkeamia kaakeleiden saumoista, rikkinäinen ikkuna, listoituksia puuttui ja kodinhoitohuoneen saumaukset puuttuivat kokonaan. Asunnossa oli ehkä hieman apea tunnelma. Sisustuksen värit olivat menneiltä ajoilta.

Asunto oli kuitenkin muutoskelpoinen ja helposti muokattavissa. Tuulikaappiin ja pukeutumishuoneeseen asennettiin peililiukuovet Päivänpeilistä. Sisustus vaihdettiin Iskun huonekaluihin. Sisustuksessa käytettiin selkeitä ja rauhallisia värejä. Lastenhuone oli poikkeus, sinne laitettiin runsaasti väriä ja viidakkotunnelmaa. Iloisten värien lisäksi lastenhuoneen parveen laitettiin uudet portaat.

Televisio lainattiin olohuoneeseen Jumbon Mustasta Pörssistä. Ulkona korjattiin portaat ja piha siivottiin. Piha-alue on tärkeä, koska ihmiset saattavat käydä näytön ulkopuolella kurkkimassa, miltä talo ulkoapäin näyttää. Siisti tyylikäs piha luo odotuksia myös sisätilaan.

Talo ei ole kovin vanha, joten remontoitavaa ei ollut paljon sisätiloissa. Mutta asunnossa oli kuitenkin näkyviä vikoja, joiden takia talosta alkaa helposti etsiä muitakin vikoja. Tämä automaattisesti aiheuttaa sen, että ostajat alkavat tinkimään hinnasta pois näiden vikojen korjauskuluja.

Muutoksia kuitenkin tuli paljon sisustuksen kautta. Vinttihuone muutettiin pukeutumishuoneeksi. Kaikki vaatekaapit vietiin huoneista vintille, näin huoneet saatiin tilavammiksi. Sisääntuloaulasta poistettiin myös vaatekaapit, näin saatiin hyvä näkymä olohuoneeseen. Viherkasveja oli runsaasti olohuoneessa, suurin osa niistä siirrettiin muualle. Kaikki ylimääräinen tavara pakattiin ja vietiin säilöön. Lopputulos talossa oli siisti, tyylikäs ja selkeä.

(Pientä pintaremonttia 31.10.2006)

Lue myös:

    Uusimmat