Mainos

Testissä Microsoft Surface Book 2: Tällaisen 2-in-1-kannettavan saat kun kiskaiset 3700 euroa tiskiin

1:30

Microsoftin uusi Surface Book 2 on kova pakkaus. Sen lisäksi, että täysin metalliseen kuoreen pakattu 2-in-1-läppäri on erittäin jämäkkä, niin se sisältää erittäin kovatasoiset ominaisuudet.

 MTV otti testikäyttöön uuden Surface Book 2:n, joka on ulkoisesti lähes identtinen vuonna 2015 esitellyn ensimmäisen sukupolven Surface Bookin kanssa. Konepellin alla sykkii kuitenkin tuoreinta tekniikkaa, joka tekee kompaktista 2-in-1 -läppäristä todellisen voimanpesän.

Plussaa

- Korkeatasoisesti toteutettu, hyvät materiaalit, tarkasti viimeistelty

- Kovatasoiset ominaisuudet kautta linjan mahdollistavat tehokäytön

- Erittäin hyvälaatuinen näyttö

- Miellyttävä näppäimistö

- Surface Dial -tuki

- Hyvä akkukesto

Miinusta

- Näppäimistö-osio tekee kokonaisuudesta melko painavan

- Kova hinta

Ulkoisesti laitteessa ei ole juuri moitteen sijaa. Kulmikaasti muotoillun läppärin yksityiskohdat huokuvat silkkaa premiumia ja magnesiumista valmistettu jämäkkä runko herättää luottamusta käyttäjässä.

Taustavalaistu näppäimistö on erittäin miellyttävä käyttää ja juuri sopivan kokoinen. 13,5-tuumainen PixelSense-kosketusnäyttö on erittäin hyvälaatuinen, värikylläinen ja terävä.

Laitetta voi käyttää tablettina irrottamalla se näppäimistöstä. Tablettiosio on kokoonsa nähden yllättävän kevyt, kun taasen näppäimistö edustaa painavuudellaan aivan toista äärilaitaa. Tämä johtuu osaltaan siitä, että näppäimistö sisältää erillisen NVIDIA GeForce GTX 1050 -näytönohjaimen. Suurta vääntöä kaivattaessa näppäimistö kannattaakin pitää kytkettynä kiinni näyttöön, jotta saa koko tehoreservin käyttöön. Kokonaisuus painaa yli 1,6 kiloa, joten läppärimoodissa käytettynä kyse ei ole mistään superkevyestä koneesta.

Laitteeseen saa lisävarusteena Surface-kynän, jolla voi kynää kallistamalla tehdä varjostuksia. Laite tukee myös Surface Dial -säädintä, jolla voi tehdä helposti valintoja ja säätöjä pyöreää säädintä pyöräyttelemällä. Surface Dial -tuki on erittäin kätevä mm. graafisille suunnittelijoille.

Kovatasoinen laite - kova hinta

Kokeilussamme oli Surface Book 2:n kovatasoinen versio, joka sisältää mm. Intelin i7-8650U 1.9 GHz:n neliydinprosessorin, 16Gt:n keskusmuistin, teratavun ssd-kiintolevyn. Tällä kokoonpanolla käyttäjä saa itselleen läppärin, joka tarjoaa eväät vaativaankin käyttöön.

Kokeilussamme kone toimi jouheasti ja loogisesti joka tilanteessa. Laitteen käytettävyys onkin niin hyvä, kuin nykykannettavilla suinkin on mahdollista. Kun pakettiin lisätään vielä erittäin hyvä akkukesto, niin laitteesta ei juuri valitettavaa löydy – paitsi yksi merkittävä asia:

Kokeilussamme ollut kone maksaa nimittäin lähes 3600 euroa, Surface Dial -ohjain maksaa yli 100 euroa ja Surface-kynä 70 euroa, eli kokonaisuudessaan puhutaan yli 3700 euron paketista. Ja jos ihan rehellisiä ollaan, niin tavallinen tietokoneenkäyttäjä ei tee näillä huippuominaisuuksilla käytännössä mitään. Verkossa surffailu, toimistosovellusten käyttö ja pienimuotoinen kuvankäsittely luonnistuu aivan yhtä luontevasti neljä kertaa halvemmilla laitteillakin.

Tällä hinnalla Surface Book 2:n käyttäjät rajautuvat ammattikäyttäjien ja näyttämisen haluisten yrityspomojen välimaastoon. Mutta eipä tavallisten kuluttajienkaan tarvitse odotella kuin pari vuotta, kun vastaavat ominaisuudet saa läppäriin alle tonnilla. Surface Book 2 onkin selkeä osoitus siitä, että tulevaisuus näyttää erittäin hyvältä.

Surface Book 2:sta on olemassa kesympiäkin versioita: Esimerkiksi i5-suorittemella, 8Gt:n muistilla ja 256Gt:n SSD-kiintolevyllä varustettu versio maksaa maltillisemmat 1700 euroa.

Lisäksi Surface Book 2:sta on tulossa keväällä myyntiin isompi, 15-tuumainen malli.

Surface Book 2 - Tekniset tiedot:

- Käyttöjärjestelmä: Windows 10 Pro

- Näyttö: 13,5-tuumainen PixelSense -näyttö, tarkkuus: 3000 x 2000, kuvasuhde: 3:2

- Prosessori: Intel Core i7-8650U 1.9 GHz (4.2 GHz Turbo) neliydinprosessori

- Keskusmuisti: 16 Gt

- Kiintolevy: 1 Tt SSD

- Grafiikka: NVIDIA GeForce GTX 1050 2 Gt GDDR5

- Liitännät: 2 x USB 3.1, USB Type-C, SD-kortinlukulaite, kuulokeliitäntä, 2 x SurfaceConnect -porttia

- Kamerat: Takana 8MP, edessä 5 MP

- Akku: Jopa 17 tunnin akkukesto videotoistossa

- Mitat (L x S x K): 312 x 232 x 15-23 mm, 1642 g

 

Lue lisää Surface Book 2:sta täältä:


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.