Testissä hiusmuotoilutuotteet: Tekevätkö ne sitä mitä lupaavat?

Muotoilutuoteita on useita eri merkkejä jotka kaikki lupaavat lähes samaa. Toimitus testasi viisi sarjaa.

Testasimme viisi eri merkkistä hiusmuotoilutuotesarjaa. Jokaisesta muotovaahdon, hiuskiinteen ja lämpösuojan. Tuotteet lupaavat tuuheutta ja suojaa.

Kukin testaaja antoi kullekkin sarjalle pisteitä yhdestä viiteen ja laskimme niistä keskiarvon.

Selkeäksi ykköseksi nousi Schwarzkopf got2b -tuotteet ja Guardian Angel - lämpösuoja, ne saivat 4,25 pistettä asteikolla 1–5.

Vidal Sassoon Pro Series Volume, XZ Volume ja Herbinan Marja Spa saivat kaikki 3,5 pistettä. Hännille jäi Sexy hair -tuotesarja, joka sai vain 1,75 pistettä.

Lue miten tuoteiden lupaukset menevät yksiin testaajien kommenttien kanssa.

1. Schwarzkopf got2b: Rise'n shine hiuskiinne ja muotovaahto & Guardian angel -lämpösuoja

Kokonaisarvosana: 4,25

Guardian Angel -lämpösuoja "Suojaa hiuksia 220 asteeseen asti. Antaa kiiltoa."

"Lämpösuojaksi tuoksu oli hyvä, ja tuotteesta saatu kiilto oli maltillinen. Hyvä tuote!"

"Kokeilin tätä tuotetta kuiviin hiuksiin, vaikka se on tarkoitettu suihkutettavaksi märille, pyyhekuiville hiuksille. Kuitenkin lämpösuoja toimi suoristinraudan kanssa ja lopputulos yhdessä muotovaahdon ja hiussuihkeen kanssa sai hiukset näyttämään eloisilta ja kiiltäviltä. Sain kyseisenä päivänä paljon kehuja hiuksistani! Lisäksi suuri plussa lämpösuojapullon muotoilusta."

"Suihke levittyi hiuksiin hyvin ja tuoksu oli hyvä. Hiukset olivat myös todella kiiltävät ja hyvinvoivat föönauksen ja suoristamisen jälkeen. Todella hyvä tuote."

"Tuoksu ei ollut yhtä hyvä kuin sarjan muissa tuotteissa, mutta muutoin kiva tuote. Hyvin muotoillusta pullosta oli helppo pitää kiinni ja tukasta tuli sileä. Ehkä pieni miinus siitä, että pullosta tuli herkästi aivan liikaa nestettä, jonka takia hiukset sihisivät ja suhisivat suoristusraudan kanssa. Tukasta tuli kuitenkin sileä. "

Rise'n shine -muotovaahto "Tuuheutta, pehmeyttä ja kiiltoa antava muotovaahto."

"Muotovaahto tuoksui erityisen hyvälle ja oli hyvin riittoisaa. Hiukset eivät jääneet käytön jälkeen tutuiksi "puikoiksi", vaikka tämä tuhtia tavaraa olikin. Voisin suositella!"

"Muotovaahto tuntui oikein hyvältä ja toi hiuksiin silminnähden pehmeyttä ja kiiltoa. Voisin harkita alkavani käyttää muotovaahtoa vakituisesti."

"Tuote antoi todella volyymia ja kiiltoa ja tuoksukin oli hyvä. Hiukset olivat ihanan pehmeät."

"Hyvä tuoksi ja mahtava koostumus. Toi volyymia ja pitkäkestoista tukea. Lopputulos oli pehmeä eikä lainkaan koppurainen."

Rise'n shine -hiuskiinne "Tuuheutta ja kiiltoa antava hiussuihke. Ei latista."

"Hiussuihke tuoksui hyvältä, mutta jätti hiukset hieman "lakkaisen" näköisiksi. Hiukseni ovat niin raskaat, että en huomannut volyymissä minkäänlaisia muutoksia."

"Hiussuihke viimeisteli hienosti hiusraudalla tehdyn kampauksen. Vaaleissa hiuksissa näytti olevan tavallista enemmän kiiltoa ja tuoksu miellytti."

"Juuri sopivasti kiiltoa ja pitoa. Hyvä tuoksu."

"Kaikista testatuista tuotteista tämä oli ehkä suosikkini. Piti kampauksen koko päivän kovettamatta tukkaa. Ihana tuoksu!"

2. Vidal Sassoon Pro Series Volume

Kokonaisarvosana: 3,5

Heat and Shine -lämpösuoja "Suojaa hiuksia kuumalta ja antaa kiiltoa."

"En huomannut, että suihke olisi vaikuttanut hiuksiini mitenkään, mutta tuoksu oli todella hyvä."

"Tästä tuotteesta pidin eniten; suihke tuoksui hyvälle ja toimi muotoiluraudan kanssa hyvin: hiukset eivät sihisseet tai paukkuneet kuuman raudan välissä. Suihke tuntui tuovan myös sopivasti kosteutta hiuksiin. Marjaisa, raikas tuoksu suurta plussaa!"

"En huomannut kiiltoa, mutta toimi hyvin suoristusraudan kanssa. Itse en pitänyt tuoksusta."

"Toimi suoristusraudan alla moitteettomasti, mutta mitään erityistä kiiltoa en kyllä hiuksissani havainnut."

Lifting Mousse Volume -muotovaahto "Antaa tuuheutta ja säilyttää hiusten luonnollisen liikkeen koko päivän."

"Käytän harvemmin muotovaahtoa, mutta tämä tuote oli mukavan keveä, eikä jättänyt tahmaista tuntua hiuksiin. Hiukset tuntuivat muotovaahdon levittämisen jälkeenkin keveiltä."

"En ole tottunut käyttämään muotovaahtoa, mutta Volume-muotovaahto tuntui tuovan mukavasti tuuheutta hiuksiin. En tiedä, osaanko kuitenkaan ottaa muotovaahtoa osaksi rutiinejani. Tuoksu oli mieluisa."

"Käytän aina muotovaahtoa ja tämä oli koostumukseltaan hyvin samanlainen kuin muutkin. Mielestäni lisäsi tuuheutta enemmän kuin oma nykyisin käyttämäni. Hiukset olivat tuuheat vielä illalla."

"Tämä muotovaahto toi kivasti rakennetta hiuksiin, jopa silloin, kun tukan antoi kuivua vapaasti ilman föönaamista. Tykkäsin tuotteesta ja tuoksu oli miellyttävä."

Finishing Hairspray Volume -hiuslakka "Antaa tuuheutta ja säilyttää hiusten luonnollisen liikkeen koko päivän."

"Olen aika tarkka hiuslakkojen suhteen ja hyväntuoksuinen lakka täytti kaikki odotukseni. Lakka piti hyvin, mutta hiukset eivät kuitenkaan tulleet tahmaisiksi. Lisäplussaa ihanasta vadelmaisesta tuoksusta!"

"Hiuslakka viimeisteli hyvin kampauksen. Hiukset tuntuivat runsailta ja mukavan "pörheiltä". Hiuslakan makea tuoksu oli myös erittäin hyvä lisä, sillä usein hiuslakat saattavat olla hajultaan voimakkaita ja pistäviä: nyt raikas tuoksu säilyi loppuun asti."

"Tuoksu ei ollut liian voimakas, mistä plussaa, ei sekoitu hajuveteen. Sai hiukset hyvin kuriin, eikä tehnyt hiuksia tönköiksi."

"Todella kevyt koostumus ei tehnyt hiuksia tönköiksi. Koin, että sopii viimeistelyksi kevyeen arkikampaukseen, mutta juhliin käyttäisin varmuuden vuoksi jotain pitävämpää suihketta. Tuoksusta kuitenkin plussaa."

3. XZ Volume

Kokonaisarvosana: 3,5

Volume flexible hold -lämpöseerumi "Auttaa suojaamaan hiuksia rasittavalta lämpökäsittelyltä 220 asteenseen asti, helpottaa hiusten muotoiltavuutta."

"Seerumin koostumus epäilytti minua alkuun, sillä ajatus geelimäisistä hiustenhoitotuotteista saa heti epäilemään sitä, että hiuksiin jää tuotteesta likainen tuntu. Seerumi oli kuitenkin positiivinen yllätys, sillä tuote ei jättänyt hiuksiin millään tapaa poikkeuksellista tuntua. Pidin siitä, että kaikki XZ-sarjan tuotteet jättivät hiuksiin mattaisen pinnan, eivätkä turhia kiiltäneet."

"Kokeilin ensi kertaa lämpöseerumia: yllätyin, ettei tuote tahmannut käsiä, vaan levittyi näpsäkästi. Kuitenkin tunsin, että hiukseni jäivät suoristusrautakäsittelyn jälkeen jokseenkin sähköisiksi."

"Hyvän oloinen tuote, hiukset olivat siloiset ja hyvinvoivat föönauksen ja suoristusraudan jälkeen."

"Olen tottunut hiuksiin suihkutettaviin lämpösuojiin, joten seerumi tuntui jo lähtökohtaisesti oudolta. Mielestäni se myös teki hiuksista tahmeahkot, mutta varmaan juuri sen vuoksi suoristusraudalla tehdyt kiharat jämähtivät paikoilleen ilman lakkaakin."

Volume strong -muotovaahto "Antaa tuuheutta kampaukselle, sisältää lämpösuojan."

"Muotovaahto oli hämmästyttävän vahvaa, sillä minun sitkeän taipuisat hiuksenikin pysyivät toden totta huolellisen kampaamisen jälkeen suorana ilman suoristamista. Tämän kokemuksen myötä voisin todella alkaa käyttämään muotovaahtoa säännöllisesti."

"Muotovaahdon tuoksusta tuli mieleen äitini (mikä ei tosin ole huono asia lainkaan); muotovaahto tuntui tuhdilta, mutta hiuksissa lopputulos ei ollut yhtä muhkea. Tuote sisälsi lämpösuojan, joten kokeilin suoristaa pyyhekuivia hiuksiani raudalla: hiukset paukkuivat raudan välissä. Iik?"

"En huomannut tuuhentavaa vaikutusta yhtään, ehkä jopa päinvastoin, mielestäni tuote latisti hiuksia. Luulen, että tuote sopii paremmin lyhyille hiuksille, pitkille hiuksille se ei riittänyt antamaan volumea yhtään. Lämpösuoja lisättynä vaahtoon on kuitenkin iso plussa."

"Tykkäsin kovasti tästä muotovaahdosta. Koostumus oli ihanan täyteläinen ja hiukset muuttuivat kuohkeammiksi hetkessä."

Volume extra strong -hiuskiinne "Erittäin voimakkaasti kiinnittävä, sisältää kosteussuojan, ei tee tahmeaksi, ei latista."

"Positiivinen yllätys oli se, että tämä lakka ei jättänyt hiuksiin kiiltävää pintaa, joka paljastaa lakan tavallisesti hiuksissani välittömästi. Lakka piti hyvin, mutta ei jättänyt hiuksia myöskään korpuiksi."

"Perussuihke, miellyttävä tuoksu. Lopputuloksena hiukseni tuntuivat jokseenkin pörröisiltä ja sähköisiltä – tuotteet taitavat sopia paremmin vahvoille, tuuheille hiuksille."

"Hyvä suihke, ei todellakaan latistanut hiuksia vaan ne olivat ilmavat. Kovin perinteinen tuoksu, mutta ei huonossa mielessä. Ja kosteussuoja oli juuri hyvä, ei lähtenyt suoristetut luonnonkiharat hiukset kihartumaan vaikka ulkona tihutti."

"Kevyen tuntuinen lakka piti kiharat kuosissa illasta aamuun ilman, että hiukset olisivat latistuneet tai tuntuneet tönköiltä. Pidin kovasti tästä tuotteesta."

4. Herbina Marja Spa

Kokonaisarvosana: 3,5

Lämpösuojasuihke "Sisältää hiusta suojaavaa ja kosteuttavaa pantenolia. Lämpösuoja on silikoniton ja tuoksuton. Lämpösuoja 220 asteeseen asti."

"Järkytyin vahvasta alkoholilta vaikuttaneesta tuoksusta, joka levisi tuotteesta välittömästi ensimmäisen suihkauksen jälkeen. Muuten koostumus oli hyvä."

"Käytin lämpösuojasuihketta kuiviin hiuksiin: yhdessä muotovaahdon kanssa lopputulos oli oikein hyvä, jopa yllättävän. Korpuiksi hiukseni jättänyt muotovaahto ja korkin avatessa pistävän hajuinen suihke (vaikka piti olla hajuton) eivät yksinään käytettyinä tehneet vaikutusta, mutta yhdessä toimivat hyvin."

"Tuotteen piti olla tuoksuton, lisättyä tuoksua siinä ei ollutkaan mutta alkoholi haisi todella voimakkaasti mikä vaikutti käyttöön, eli ei ollut kiva. Hiukset vaikuttivat kuitenkin hyvinvoivilta käytön jälkeen. Tuotetta voi käyttää myös kuiviin hiuksiin mikä hyvä juttu suoristusraudan kanssa. "

"Moneen muuhun kokeilemaani lämpösuojaan verrattuna tämä sai yhdessä suoristusraudan kanssa sileämmän lopputuluoksen aikaan. Itse en huomannut tuoksussa mitään kummaa."

Väriä hellivä muotovaahto, mansikka "Mansikansiemenöljyn antioksidantit ja uv-suoja auttavat säilyttämään värin pidempään. Sisältää lämpösuojan 180 asteeseena asti."

"Pienellä painalluksella tuotetta tuli suuttimesta hurja määrä, eli vaikuttaa hyvin riittoisalta tuotteelta. Hiukset jäivät kuitenkin käytön jälkeen koviksi "puikoiksi", jotka piti harjata huolellisesti auki."

"Ensimmäinen reaktio: tästä tuoksusta tulee mieleen jokin makea drinkki! Mansikkamargarita vai kenties siideri? Hauska kesätuoksu. Muotovaahto kuitenkin jätti hiukset korppuisiksi, joita jouduin harjalla oikomaan oikein olan takaa. Hienoa, että tuote sisältää lämpösuojan."

"Todella runsas vaahto, ei siis tarvinut paljoa laittaa. Antoi hyvin muotoiltavuutta. Teki hiukset kuitenkin vähän takkuiseksi, joten harjan kanssa sai föönatessa tehdä töitä. Volumia olisin hieman kaivannut enemmän. Hyvä mieto tuoksu ja iso plussa lämpösuojasta."

"Hyvä perusmuotovaahto. Antoi hyvin tukea ja tuoksu oli ihana. Miinusta kuitenkin siitä, että vaahtoa tuli helposti liikaa kerralla. "

Väriä hellivä hiuskiinne, mansikka "Mansikansiemenöljyn antioksidantit ja uv-suoja auttavat säilyttämään värin pidempään. Kauniit ja eloisat hiukset jopa 24 tuntia. Sisältää kosteussuojan."

"Hiuskiinteessä oli aivan ihana tuoksu! Jälki oli mielestäni vähän turhan kiiltävä, mutta hiukseni saisivat aina tuoksua yhtä hyvälle kuin tämä tuote."

"Paras tuote tästä sarjasta! Tuoksu vei taas niityille tai kesäterassille. Suosittelen tätä hiuskiinnettä, jos jo kaipaat kesäntuntua. Kuitenkin hiukset meinasivat jälleen mennä korpuksi, vaikka suihkuttelin tuotetta 20–30 senttimetrin etäisyydeltä. Tuoksu ja kosteussuoja saavat kyllä huomattavasti plussaa."

"Hyvän tuntuinen tuote, tuoksu oli makea mutta ei liian voimakas. Antoi sopivasti pitoa, eikä tehnyt hiuksia kovaksi. Luonnonkiharat hiukset kiittävät kosteussuojasta, sitä ei tunnu monessa hiuskiinteessä olevan"

"Mielettömän ihana tuoksu. Piti kiharat kohtuullisen hyvässä kunnossa koko työpäivän, mutta pientä latistumista oli havaittavissa. Koostumus oli ihanan kevyt eikä kovettanut kampausta. Voisin ostaa tämän tuotteen."

5. Sexy hair

Kokonaisarvosana: 1,75

450 Headset "Lämmöltä suojaava muotoilusuihke, joka suojaa hiuksia 230 asteeseen asti lämpömuotoilun aikana. Suihkeessa on kosteussuoja ja se lisää hiuksiin kiiltoa ja vähentää sähköisyyttä ja pörröisyyttä."

"Lämpösuojaa käytän ennen hiusten suoristamista ja tämä tuote vastasi odotuksiani: hiuksista tuli kauniin kiiltävät. Tämänkään tuotteen tuoksu ei kuitenkaan miellyttänyt."

"Lämpösuojatuote oli tästä tuotesarjasta paras: hiukset tuntuivat paksuilta ja hyvinvoivilta hiusten suoristamisen jälkeen. Mutta tuoksu ei edelleenkään ollut mieleinen."

"En kokenut, että lämpösuoja olisi toiminut jotenkin erityisen hyvin. Mielestäni hiukseni ovat karheammat kuin vakiolämpösuojani käytön jälkeen. Lisäksi aine ei levittynyt hiuksiin tasaisesti vaan suorana suihkuna mikä hankaloitti aineen levittymistä. Tuoksu ei jäänyt mieleen positiivisena"

"Auttoi ihan hyvin muotoilussa suoristusraudan kanssa, toi tukkaan pitoa ja jämäkkyyttä, mutta ei juuri muuta."

Big Altitude -muotovaahto "Tekee hiuksista runsaat, kiiltävät ja ilmavat ilman raskasta tuotteen tuntua. Poistaa pörröisyyttä ja estää kampauksen latistumisen."

"Tämä tuote muistutti siitä, miksi en käytä muotovaahtoja: hiukset tulevat likaisemmiksi kuin silloin kun niitä ei käytä. Vaahto jätti hiuksiin tahmaisen tunnun."

"Muotovaahto teki hiuksistani tahmeat, sekä outo haju pisti nenääni. Tunsin oloni epävarmaksi ja suorastaan ahdistuneeksi: hiuksillani on kypärä!"

"Tuote oli tahmainen mutta en kokenut, että se olisi jättänyt föönauksen jälkeen hiuksia likaisen tuntuisiksi. Tuuheiksi hiukset tulivat mutta myös hyvin pörröisiksi."

"En pitänyt hirveästi. Hiuksista tuli tahmeahkot ja likaisen oloiset."

Play Dirty Dry Wax "Monipuolinen vahasuihke muotoilee hiuksesi mihin tyyliin tahansa ja luo lookkiin “seuraavan päivän” ilmeen. Antaa rakennetta, eroteltavuutta ja kevyen kiillon. Ei keräännyt hiuksiin eikä tahmaa hiuksia."

"Tuote ei ilmeisesti sovi pitkille ja paksuille hiuksilleni, sillä se ei suihkepullosta huolimatta levittynyt tasaisesti ja jätti hiuksiin kummallisen pinnan. Erikoinen haju."

"Tämä tuote teki hiuksistani extratahmeat sekä suttuiset. Huonoin tuote näistä. Teki mieli kiljua ja mennä heti suihkuun pesemään hiukset."

"Muiden kokemuksen valossa suihkutin tuotetta hyvin kaukaa hiuksiin enkä siis oikeastaan huomannut mitään tapahtuvan. Minä taas pidin tuoksusta, se olikin ainoa asia."

"En huomannut tämän tuotteen tekevän mitään hiuksilleni."

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat