Kynnet kovassa käytössä – testasimme kesän kuumimmat rakennekynnet

Kenelle rakenne- ja geelikynnet oikein sopivat? Kuinka kynnet kestävät käytössä? testasimme kesän tyylikkäimmät, kätevimmät ja kuumimmat rakennekynnet silmällä pitäen niiden kestävyyttä ja ulkonäköä.

Rakennekynnet ovat olleet naisten suosiossa pitkään, eikä ihme: kauniisti laitetut kynnet suorastaan uhkuvat naisellisuutta. Kesällä rakennekynsissä on nähty etenkin vaaleita sävyjä, kuten beigeä ja vaaleanpunaista – sekä ennen kaikkea glitteriä. Myös mattavärit ovat tänä kesänä erityisen trendikkäitä – myös kynsissä. Etenkin terävät stilettikynnet ovat olleet pitkän aikaa aina kesät ja talvet äärimmäisen suosittuja, mutta touhukkaalle ensikertalaiselle niitä ei kuitenkaan suositella. Millaiset kynnet sitten sopivat ensikertalaiselle tai muuten työntouhuiselle naiselle?

Testasimme rakennekynsiä, jotka olivat mahdollisimman vieraat jokaiselle testaajalle. Kuinka kynnet kestivät arkisessa aherruksessa?

Näyttävissä geelikynsissä glitteriä, kukkia ja timantteja

Viikko 1

Geelikynsien laittamiseen hujahti Kauneushoitola Blue Lagoonissa Sini Virtasen hoivassa pari tuntia: kiristävin ja kipein hetki oli, kun kädet piti työntää uuniin kun kynnet oli päällystetty geelimassalla: tunne oli sanalla sanoen polttava. Kuitenkin lopputulos oli järisyttävän kaunis: oikeat keijukynnet glittereineen, kukkineen ja timantteineen!

Ensimmäisenä päivänä tunsin kynsissä ja sormenpäissäni arkuutta ja kipua, mutta kipu kaikkosi heti seuraavana aamuna. Geelikynsiin tottui yllättävän nopeasti. Kirjoittaminen näppiksellä sujui ja uskaltauduin jopa tiskaamaan (olisin halunnut vedota kynsiini, etten voi nyt enää tiskata käsin..). Pitäisi tosin opetella käyttämään tiskihanskoja.

Yksi neljästä timanteista läksi käpälämäkeen ensimmäisten päivien aikana, mutta se ei niin suunnattomasti harmittanut, koska minua oltiin aiheesta etukäteen varoitettu. Toiseksi yhden timantin uupuminen ei vaikuttanut huomattavissa määrin kynsien ulkonäköön.

Viikko 2

Geelikynnet joutuivat koetuksella toisella viikolla, kun kokosin IKEAn lipaston. Pelkäsin etukäteen, katkonko kynteni vääntäessäni, naulatessani ja ruuvatessani lipastoa kasaan. Toiseksi pelotti, onnistuisiko tarkkuutta ja pientä näperrystä vaativa kasaaminen näillä kynsillä, vaikka olinkin kokemattomuuteeni vedoten pyytänyt ovaalinmuotoisia ja suhteellisen lyhyitä kynsiä.

Lipaston kokoaminen sujui kuitenkin muitta mutkitta. Kynsistä oli jopa apua, vaikkei niitä saisikaan käyttää "työkaluina". Timantit ovat pysyneet kuosissa.

Viikko 3

Geelikynsien kerrotaan kestävän hyvänä kolme, neljä viikkoa. Aika kuulostaa jokseenkin lyhyeltä, mutta kolmannella viikolla huomasin jo selvästi, miten paljon omat kynnet ovat kasvaneet: kynsissäni on "juurikasvua"!

Olin suunnattoman yllättänyt siitä, miten nopeasti kynsiin tottui, vaikka esimerkiksi päivävoiteen kauhaiseminen voidepurkista tuotti hieman ongelmia, kuten myös ovikoodin näpytteleminen. Kehuja kauniista kynsistä tuli vuolaasti (jopa herrasmiehiltä). En ihmettele lainkaan, miksi näihin jää koukkuun.

Viikko 4

Nyt alkavat kynnet katkeilla ja halkeilla: niistä aiheutunut kipu on kerrassaan inhottava. Kaksi kynttä irtosi, ja niiden alta paljastunut oma kynsipoloinen on vain ohutta paperia. Edessä on siis huoltoaika, kahvia ja pullaa. Vaikka geelikynnet ovat olleet ensimmäiset viikot kauniit, kysymys kuuluukin jaksankohan itse käydä huollattamassa kynteni säännöllisesti noin kuukauden välein?

Geeli voi myös hoitaa kynttä

Viikko 1

Minulle laitettiin Bio Sculpture -geelikynnet, jotka ovat erityisen hellävaraiset omille kynsille. Kynsiteknikko Mirja Ilanderin Porvoon Pienessä kynsisalongissa loihtimat sinisävyiset kynnet syntyivät parissa tunnissa. Minulla on ollut rakennekynnet useaan otteeseen, mutta koskaan aiemmin kynsien laittaminen ei ole ollut yhtä miellyttävää: sen sijaan, että olisin saanut purra hammasta kun geelit kovettuvat kynsissäni tai kauhistella kynsieni hiomista, koko kaksituntinen tuntui aivan käsihoidolta. Odotin innolla hoitoa jo siksi, että tavallisesti rakennekynsien poiston – tai irtoamisen – jälkeen omat kynnet kaipaavat viikkojen mittaista huoltoa, mutta nämä kynnet ennemminkin suojaavat omaa kynttäni.

Lopputulos oli hyvin luonnollinen – ja osoitti sen, kuinka upeiden geelikynsien ei todellakaan tarvitse olla pitkät! Kynsien kanssa oli heti alkuun hyvin helppo toimia, sillä pituutta ei oltu lisätty, mutta hieman omia kynsiä paksummat kynnet ovat sen verran kovat, että lohkeamista ei ole tarvinnut pelätä lainkaan. Sain kuitenkin kuulla, että kynteni näyttävät vain siltä kuin olisin lakannut ne erityisen huolellisesti moneen kertaan. Itse olen tottunut hieman pidempiin rakennekynsiin, mutta pitkiin kynsiin tottumattomalle – tai niistä piittaamattomalle nämä olisivat varmasti nappivalinta.

Viikko 2

Kynsistä ei huomaa juurikaan, että ne ovat olleet minulla jo viikon ja kulkeneet mukanani urhoollisesti pihatöissä. Muutaman kerran aiemmilla rakennekynsien kokeilukerroilla kynsien kolauttamista varomaan oppinutkin neiti on oppinut viikossa yhden asian: näiden kynsien kolauttelu ei satu ollenkaan. Kynnet ovat todellakin aivan kuin omat kynnet – vain aavistuksen verran kiiltävämmät ja kynsilakkoja ei tarvitse uusia vanhaan tapaan.

Viikko 3

Yllätyksekseni kolmas viikko kynsien kanssa on ollut erittäin positiivinen yllätys: vaikka kynnet ovat jo hieman kasvaneet, ovat ne yhä äärimmäisen siistit ja huolitellut. En ole vieläkään kohdannut tilannetta, jossa olisin satuttanut sormeni kynsien vuoksi samaan tapaan kuin muissa kokeilemissani rakennekynsissä. Edes kynnen kiiltävä pinta ei ole kohdannut kolhun kolhua!

Bio Sculpture -geelikynnet ovat olleet äärimmäisen positiivinen yllätys – ainoastaan pituutta olisin viikonlopun rientoihin hieman kaivannut lisää. Erityisen pitkistä kynsistä haaveileva saa toki nämäkin kynnet pidennyksillä.

Irtokynnet – hetken huvia


Päivä 1

Dependin Press & Go -irtokynnet on helppo kiinnittää omien kynsien päälle. Toimenpidettä helpottaa, jos omat kynnet eivät ole liian pitkät. Irtokynnet sujahtavat vaivattomasti omien kynsien päälle. Kynsissä on tarra, joka kiinnittyy luonnonkynteen vaivatta.

Lopputuloskaan ei ole hassumman näköinen. Ranskalainen manikyyri muistuttaa kynsistudion geelikynttä, joskin osa omista sormistani on eri mallisia kuin irtokynnet. Kynnet eivät onneksi ole liian isot, kuten pelkäsin, sillä olen valinnut pakkauksen, joka sopii erityisesti pienille kynsille.

Laitan kynnet perjantai-iltana, koska olen lähtemässä ystävieni illanistujaisiin ja konsepti "huoliteltu ulkonäkö helposti" miellyttää. Ennen ulos lähtöä pesen kuitenkin astioita, jolloin pari kynsistä lähtee irti. Vaatteita vaihtaessani kolmas kynsikin lähtee irti.

Irtokynnet sopivat varmasti yhden illan kaunistautumisesta haaveilevalle, mutta tarkkana niiden kanssa saa olla. Liian kovakourainen käsittely irrottaa kynnen helposti. Juhlaa varten irtokynnet ovat vaivaton koristelutapa niille, jotka eivät jaksa lähteä kynsistudioon rakennekynsiä laitattamaan.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja