Hiuksesi ovat kuin lasia – varo tätä virhettä

Tuntuuko siltä, ettet saa koskaan juuri huolella tekemiäsi kiharoita pysymään? Et ole ainut. Älä kuitenkaan turhautuneena tartu kaikista voimakkaimpaan hiuskiinteeseen tai -lakkaan, neuvoo hius- ja meikkitaiteilija Mariela Sarkima. Suomalaisten hiukset ovat usein varsin hentoa tekoa.

Suomalaisten hiuksia voisi yleismaailmallisesti kuvailla sanoilla ohut, hento sekä lasimainen – mutta hetkinen, mitä lasimainen oikein tarkoittaa?

Lasimainen hius on liukas, ja juurikin liukkaan pinnan vuoksi ne tuntuvat vaikeasti muotoiltavilta.

– Hiukset ovat vertauskuvallisesti kuin kuumaa lasia: kun sitä venytetään, se menee helposti poikki, meikki- ja hiustaiteilija Mariela Sarkima kuvailee.

– Suomalainen hius on yleensä suora, ohut, mutta sillä on oma tahto. Pintakerros on napakka ja tiivis: tuotteet eivät tahdo imeytyä eivätkä kiharat pysyä. Voisi sanoa, että kyseessä todella itsepäinen tapaus!

Hennot hiukset vaativatkin kevyttä otetta ja keveitä tuotteita, eikä vahva hiuslakka ole ratkaisu esimerkiksi kiharoitten pysymiseen.

– Liian vahvat tuotteet tekevät halla hennoille hiuksille, ja se onkin yksi meidän suomalaisten kompastuskivistä. Valitessamme hiuslakkaa nappaamme käsiimme aina sen erityisen voimakkaan Maximun Hold -tuotteen. Lopputuloksena on märkä lakkakypärä pään päällä, jotta hento hius jaksaisi kantaa sen.

Liikaa vai liian vähän?

Jos suomalaisten helmasyntinä on käyttää liian vahvoja tuotteita, läträtäänkö hiustuotteilla sitten oikein olan takaa vai käytetäänkö niitä mutu-tuntumalla liian vähän?

– Itse asiassa molempia. Suosittelenkin ensin tutustumaan uuteen hiustuotteeseen rauhassa sen sijaan, että heti läträttäisiin puolidesiä tuotetta päähän ja sitten todetaan, että olipa huono tuote! Sarkima kuvailee.

– Aloita mieluummin niin, että käytät tuotetta vain vähän. Jos tuntuu siltä, ettei tuote ei tee mitään, niin sitten lisäät.

Tuotteet – niin shampoo- ja hoitoaineet, muotoilutuotteet ja hiuslakat – tulisikin aina valita oman hiuslaadun mukaan. Sarkima neuvookin kääntymään oman tutun kampaajan puoleen.

– Oma kampaaja tuntee sinun hiuksesi ja osaa kertoa, mikä tuote toimii juuri sinulle ja minkä verran tuotetta tulisi käyttää. Mutta jos menet kampaamoliikkeeseen, jossa ei ole tuttua myyjää, hän ei välttämättä osaa neuvoa parasta ratkaisua juuri sinulle ja hiuksillesi.


Lue myös:

    Uusimmat