Mainos

Testissä Asus Fonepad: Edullinen perustabletti puhelinominaisuudella

MTV3 Uutisten testattavana on tällä kertaa edulliseen hintaluokkaan sijoittuva Asuksen Fonepad -tabletti.

Laite maksaa Suomessa noin 250 euroa, mikä on varsin edullinen hinta nykyaikaisesta perustabletista. Googlen Android 4.1.2 -käyttöjärjestelmäversiolla varustetussa laitteessa on seitsemän tuuman kosketusnäyttö, jonka tarkkuus on 1280 x 800 pikseliä. Muistia on 16 Gt, jota voi laajentaa 32 Gt:n verran sisäänrakennetulla MicroSD-kortinlukijalla. Prosessorina hyrrää Intel Atom Z2420 1.2 GHz -suoritin.

Laitteessa on myös sim-korttipaikka, ja laitetta voikin käyttää myös puheluiden tekemiseen aivan älypuhelimen tavoin.

Asiallisesti toteutettu kokonaisuus

Fonepad on hintaluokassaan erittäin hyvin toteutettu ja kompakti kokonaisuus. 196.4 x 120.1 x 10.4 millimetrin kokoinen ja 340 grammaa painava tabletti tuntuu hyppysissä mukavan kevyeltä.

Asus Fonepad

Seitsemäntuumainen näyttö on jo sen kokoinen, että sen kautta nettisivujen selailu ja muiden toimintojen käyttäminen on erittäin miellyttävää. Näyttö on ominaisuuksiltaan tasaisen varma suoriutuja ilman varsinaisia heikkouksia, ja siinä on mukavan laajat katselukulmat.

Mattametallinen taustakuori luo laitteeseen laadukasta tuntumaa. Takakuoren yläreuna on avattavissa, ja luukun alla ovat sim- ja microSD-korttipaikat.

Olemukseltaan ja ominaisuuksiltaan Fonepad muistuttaa hyvin paljon Googlen Nexus 7 -tablettia. Tämä ei ole mikään ihme, sillä myös Nexus 7 on Asuksen valmistama.

Nexus 7 -tabletissa ei ole kuitenkaan puhelinominaisuutta eikä ylimääräistä muistikorttipaikkaa. Tosin Nexus 7 sisältää neliydinprosessorin, mitä taas Fonepadissa ei ole.

Peruskäytössä laitteiden välisessä suorituskyvyssä ei kuitenkaan ole käytännön eroa havaittavissa. Ensivaikutelman perusteella Fonepad on jouheasti toimiva tabletti.

Metallinen taustakuori on kieltämättä makean oloinen ja se tuo laadukkuuden tuntua, mutta toisaalta Nexus 7 -tabletin kumipinnoitteinen kansi tarjoaa paremman otteen laitteesta.

Hyvä akun kesto

Fonepad tarjoaa käyttäjälle perustason Android-käyttökokemuksen eikä käyttöjärjestelmää ole juurikaan muuteltu valmistajan omalla käyttöliittymällä.

Tämä on vain hyvä asia, sillä Androidin Jelly Bean on varsin toimiva sellaisenaan, ja käyttöliittymää voi halutessaan muokata Googlen Play-kaupasta löytyvillä sovelluksilla.

Erityiskiitoksen Fonepad ansaitsee hyvästä akun kestostaan. Virransäästäjä-sovelluksen avulla akun käyttöä voi lisäksi optimoida, ja virransäästöasetuksia voi itse mukauttaa haluamallaan tavalla.

Älypuhelin samassa paketissa

Plussaa:

Miinusta:

Fonepad toimii täysiverisenä älypuhelimena, jonka 3G-yhteydellä voi käyttää myös verkkotoimintoja reissussa ollessa. 4G-tukea ei kuitenkaan ole.

Puhelimena käytettäessä Fonepad laitetaan korvaa vasten jättimäisen älypuhelimen tavoin. Tämä ei ole välttämättä julkisissa paikoissa se tyylikkäin ratkaisu. Tällaisessa tapauksessa Bluetooth-kuuloke lienee hillitympi ratkaisu.

Periaatteessa Fonepad siis korvaa myös älypuhelimen, mutta käytännössä laite on sen verran suuri, että se ei ole paras vaihtoehto ainoaksi puhelimeksi. Laitteen puhelinkäyttö yhdellä kädellä on myös melko hankalaa.

Haasteista huolimatta puhelinominaisuus tablettiin ympättynä on joka tapauksessa mukava ja silloin tällöin käyttökelpoinenkin lisä.

Positiivinen yllätys

Edullisen hintaluokan tabletiksi Asus Fonepad tarjoaa runsaasti vastinetta rahalle. Laite antaa hyvät perusominaisuudet ja täyden Android-kokemuksen.

Hyvä akun kesto lisää käyttökelpoisuutta matkan päällä, ja puhelinominaisuus on laitteen koon aiheuttamista ongelmista huolimatta hyvä lisä.

Fonepadin näytön pinta on keskimääräistä alttiimpi sormenjälkien syntymiselle. Muutenkin näytön pinta vaikutti siltä, että se ei ole tehty lujimmasta mahdollisesta aineesta. Esimerkiksi Nexus 7 -tabletissa näytön pintamateriaali on tukevamman oloinen.

Lisäksi takakamera olisi mukava lisäys pakettiin. Fonepadista on julkistettu myös takakameralla varustettu malli.

Fonepadin hinnan huomioiden kyseessä on jokatapauksessa erittäin positiivinen yllättäjä. Se on hyvä ja varman tuntuinen Android-perustabletti monenlaiseen käyttöön.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.