Testiryhmän hurjin pudotus: Tuula laihtui 18 kiloa!

Helmen Keventäjät-testiryhmässä mukana ollut Tuula on saanut kaivaa vaatekaappinsa vanhat aarteet esiin, kun paino putosi lähes parikymmentä kiloa.

Helmen Keventäjät-blogistiksi ryhtynyt lohjalainen Tuula Viskari, 51, iloitsee siitä, että otti kevennyshaasteen vastaan. Viime helmikuun alussa hän ryhtyi kokeilemaan Keventäjiä raportoiden kokemuksiaan Helmen Keventäjät -blogiin.

Tippaakaan ei kuulemma ole kaduttanut tehdä painonhallintaprojektia julkiseksi, sillä matkanvarrelle karisi 18 kiloa.

– Kevyempi paino tuntuu nyt itsestäänselvyydeltä. Mutta kun kantaa painavia kauppakasseja, sitä tajuaa, että mukana on ollut painolastia. Se kävi polvien päälle, enkä oikein jaksanut, Tuula kertoo.

Nyt kävely taittuu rivakasti ja liikkuminen tuntuu mukavalta. Lastenlastenkin perässä pysyy paremmin ja jaksaa näiden vauhdikkaissa leikeissä.

Kevyemmän olon ohella ulkoiset muutokset miellyttävät naista. Tuula on löytänyt omasta vaatekaapistaan vähälle käytölle jääneitä aarteita, jotka eivät välillä istuneet päälle, mutta nyt niille on tullut ihan uutta käyttöä. Käyttövaatteista muutoksen huomaa tarkimmin.

– Minulla on takki, joka menee nyt reippaasti lähes kaksinkerroin kiinni, kun jossain vaiheessa se ei mennyt ollenkaan. Kyllä sitä painoa siis on jostain lähtenyt pois, Tuula naurahtaa.

Herkkujen määrä pienemmäksi

Tuula toteaa, ettei hänellä koskaan ole ollut dieettiajattelua, vaan hän on aina nähnyt suhtautunut kilojen karistukseen loppuelämän mittaisena painonhallintaprojektina. Keventäjät antoi vanhojen oppien kertausta, ja Tuula haluaakin jatkaa Keventäjissä kerrattuja hyviä elämäntapojaan.

Mikä syömisessä sitten on muuttunut perin pohjin? Tuulan mukaan herkkujen määrässä on tapahtunut suurin muutos, ja kohtuuden opettelu on ollut keväällä asialistalla. Myös hedelmiä ja kasviksia on tullut omaa ruokaympyrään lisää.

Painonpudotuskaan ei lopu testiryhmän päättymiseen, sillä Tuula aikoo jatkaa keventämistä.

– Tavoitteet ovat edelleen alaspäin, mutta en ole päättänyt kilomäärää enkä asettanut aikatavoitteita. Päätavoite on se, ettei paino pääsisi nousemaan enää näistä lukemista. Samassa pysyminen ja pikkuhiljaa alaspäin meneminen on tärkeintä, hän kiteyttää.

MTV3/Helmi – Laura Kokko

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja