TESTI: Mikä on toteemieläimesi?

Eri kansat ympäri maailman ovat uskoneet, että ihmisillä voi olla omia voimaeläimiä, ikään kuin henkisiä oppaita eläimen hahmossa.

Animismi eli eläinten sielullistaminen ja ajatus ihmisten ja eläinten yhteydestä on ollut olennainen osa useita metsästyskulttuureja. Myös Suomen muinaisuskossa on ollut animistisia piirteitä, kuten karhun palvontaa.

Esimerkiksi Pohjois-Amerikan intiaanien kulttuureissa eläimiä on voitu pitää henkisinä oppaina. Totemismi eli usko toteemeihin yhdistetäänkin usein juuri intiaaneihin.

Totemistisessa ajattelussa toteemieläin oli pyhä ja kunnioitettu. Toteemieläimet olivat vertauskuvia ja mielikuvia. Toteemi saattoi olla paitsi uskonnollinen symboli, myös esimerkiksi klaanin tunnusmerkki. Klaanin jäsenillä voitiin uskoa olevan toteemieläimen luonne ja ominaisuuksia. Toteemieläin voi olla suojelija, sukulainen ja neuvonantaja. Se antaa suojaa ja turvaa klaanille, se auttaa sairauksissa ja antaa ennusmerkkejä tai varoituksia klaanilleen.

Kehitimme leikkimielisen testin, jolla voit selvittää itsellesi sopivan totemieläimen! Vaikutteita testiin on otettu intiaanien eri eläimiin liittämistä ominaisuuksista ja vertauskuvista.

Testi ei valitettavasti toimi kaikissa mobiililaitteissa. Siirry silloin sivuston täysversioon.

Osittainen lähde Wikipedia

Lue myös:

    Uusimmat