Testaa sienituntemustasi

Suomalaisten sienituntemuksessa on vielä runsaasti kehitettävää. Helteisen ja kuivan kesän jälkeen syksyn sienisadosta on kuitenkin tänä vuonna tulossa sen verran niukka, että harjoittelumateriaalia löytyy sieniretkillä heikonlaisesti. Arktiset Aromit ry on julkistanut internet-sivuillaan sienivisan, jotta sienitietouden kertaamisessa ei syntyisi välivuotta.

Sienivisassa on kuusitoista sieniin liittyvää teoriakysymystä. Sen jälkeen tunnistetaan kuvien perusteella yhdeksän sientä. Vastaamisen jälkeen opiskelija saa palautteen taidoistaan.

- Hyvin laajaa sienivalikoimaa kurssiin ei olla sisällytetty, koska tavalliselle sienestäjälle ja myös myyntiin sieniä poimivalle henkilölle riittää kohtuullisen suppean sienivalikoiman tuntemus, sanoo toiminnanjohtaja Simo Moisio Arktiset Aromit ry:stä. Moisio muistuttaa, että nettisienikurssin ohella monet neuvontajärjestöt ja oppilaitokset järjestävät syksyisin erilaisia sienikursseja, joissa käydään läpi sienten tuntemusta, myyntipoimintaa ja sienten käyttöä ruoanvalmistuksessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja