Testaa minuutissa: tämän ikäinen kuulosi on

Testaa minkä ikäinen on kuulosi 1:20
Testaa kuulosi yläpuolelta löytyvältä videolta.

Testaa kuulotestissä, minkä äänentaajuuden kuulet!

Kuulotesti antaa vastauksen siihen, onko kuulosi heikentenyt ja sitä käytetään alustavaan kuuloon liittyvien sairauksien diagnostiikkaan.

Kuulotestissä kartoitetaan, mitä äänen korkeuksia ihminen voi kuulla. Testin voi toistaa joko oikeaan tai vasempaan korvaan tai molempiin.

MTV Uutiset loi videolle suuntaa antavan kuulotestin, jolla voit testata, minkä ikäinen kuulosi on. Testin ääni on tehty äänigeneraattorilla ja sen on tarkastanut terveysalan ammattilainen.

Kaikenikäisten tulisi pystyä kuulemaan vielä 8000 hertsin taajuisia ääniä. Alle 50-vuotiaiden pitäisi pystyä kuulemaan 12 000 hertsin taajuuksia, kun taas alle 30-vuotiaiden pitäisi kuulla 16 000 hertsin ääniä.

Testin tekemisessä kannattaa käyttää kuulokkeita ja säätää äänenvoimakkuus astetta matalamme tasolle. Jos et kuule enää tietyn taajuuden ääniä, älä lisää äänenvoimakkuutta.

Testi on karkeasti suuntaa antava ja lopputulos voi riippua siitä, minkälaisia kuulokkeita käytät. Tarkan tuloksen saat hakeutumalla ammattilaisen vastaanotolle.

 

Lue myös:

    Uusimmat