Teslat ja muut sähköautot kiellettiin kiihdytystapahtumasta: "Kuten varmasti olette tietoisia..."

Näin sammutetaan palava sähköauto 2:26
Näin sammutetaan palava sähköauto.

Teksasissa viikottain järjestettävä kiihdytystapahtuma on avoin kaikille, jotka haluavat päästä kokeilemaan autonsa suorituskyvyn rajoja – paitsi jos alla on sähköauto.

Texas Motor Speedway kieltää sähköautojen osallistumisen radalla järjestettäviin tapahtumiin. Perinteisesti joka perjantai radalla on ajettu Friday Night Drags -kiihdytyskisa, joka on avoin kaikille halukkaille. Tai siis lähes kaikille.

Toiset ovat arvelleet, että taustalla olisi sähköautojen hurja kiihtyvyys polttomoottoriautoihin verrattuna ja sen seurauksena epäreilut kilpailut, mutta todellisuus on toinen.

Kielto on ratahenkilökunnan mukaan asetettu siksi, ettei heillä ole resursseja sammuttaa sähköautojen akkuja, jotka saattaisivat syttyä palamaan esimerkiksi onnettomuuden seurauksena.

– Paloautoissamme ei tällä hetkellä ole kalustoa, jolla palava sähköauto saataisiin sammutettua, Texas Motor Speedwayn viestintäjohtaja David Hart kertoi Teslaratille.

– Kuten varmasti olette tietoisia, perinteiset sammuttimet eivät tehoa palaviin litiumioniakkuihin.

Aiheesta uutisoi myös autosivusto The Drive, joka pyysi Teslalta dataa sen autoille sattuneista tulipaloista. Vaikka sähköautojen tulipaloista uutisoidaan vielä tällä hetkellä varsin matalalla kynnyksellä, osoittaa Teslan data, että heidän autojensa tulipalot ovat kahdeksan kertaa epätodennäköisempiä kuin autoilla keskimäärin.

Lähteet: Teslarati, The Drive

Lue myös:

    Uusimmat