Teslan uutukainen voi pelastaa henkesi maailmanlopun yllättäessä

Mikäli koet tarvetta suojautua biovaaralta tai kemialliselta hyökkäykseltä, tämä auto on sinulle.

Teslan vastikään julkaistu Model X pitää sisällään lukuisia ominaisuuksia, joita ei kilpailijoilta löydy. Ylöspäin avautuvat ovet ja valtavan suuri tuulilasi ovat jokapäiväisessäkin käytössä hyödyllisiä varusteita.

Sen sijaan yksi ominaisuus nousee erikoisuudessaan ja yllättävyydessään ylitse muiden.

Teknologiajulkaisu The Verge kertoo, että Model X on varustettu biovaaralta tai kemialliselta hyökkäykseltä suojelevalla toiminnolla. Model X:n ilmansuodatin, joka on The Vergen mukaan jopa 10 kertaa suurempi kuin tavallisessa autossa, suojelee matkustajiaan kemialliselta vaaralta nappia painamalla.

Teslan mukaan Model X:n ilmansuodatin on 300 kertaa tavallista ilmansuodatinta parempi suodattamaan bakteereja ja jopa 800 kertaa parempi suodattamaan viruksia ilmasta. Teslan toimitusjohtajan Elon Muskin mukaan Model X:n sisäilman puhtaus on sairaalahuoneen tasoa.

– Pyrimme olemaan johtava valmistaja maailmanlopun skenaarioilta suojautumisessa, Musk sanoi Model X:n julkistustilaisuudessa.

Mitä muutakaan futuristiselta, puoliksi itsenäiseltä ja täyssähköiseltä katumaasturilta, joka on yhtä nopea kuin Porsche, voisi toivoa?

Lähde: The Verge

Lue myös:

    Uusimmat