Tesla pudotti kaikessa hiljaisuudessa malliensa arvioituja toimintamatkoja

Kurja yllätys! Sähköautojen toimintasäde lyhenee talvella 30 prosenttia 2:42
KATSO MYÖS: Sähköautojen toimintasäde lyhenee talvella 30 prosenttia.

Tesla on alentanut sähköautomalliensa arvioituja toimintamatkoja, kertoo uutistoimisto Reuters. Korjaus näyttää koskevan ainakin toistaiseksi vain Yhdysvaltoja, jossa on tulossa voimaan uusi sääntely.

Yhdysvaltain hallituksen uuden asetuksen tavoitteena on varmistaa, että autonvalmistajat ilmoittavat tarkasti malliensa todellisen suorituskyvyn.

Reuters raportoi viime vuoden heinäkuussa, että Tesla peukaloi noin vuosikymmen sitten algoritmiä, joka kontrolloi sen mallien arvioituja toimintamatkoja kojelaudan sisällä.

Teslan myyntivaltti onkin ollut sen mallien pitkä ilmoitettu toimintamatka. Miltä tilanne näyttää siis tuoreen korjauksen jälkeen?

Isoja korjauksia

Tesla on alentanut sen X-, S-, Y- ja 3-mallien eri versioiden toimintamatka-arvioita.

Reutersin mukaan esimerkiksi pitkän kantaman Model Y:n toimintamatka-arvioita on pudotettu noin 32 kilometriä (531 -> 499). 

Y-mallin pienemmän crossover-version toimintamatka-arvio taas putosi yli 27 kilometriä (488 -> 459).

Model S:n Plaid-version potentiaaliseksi toimintamatkaksi ilmoitetaan nyt 578 kilometriä, kun muutama päivä sitten se oli vielä 637, Reuters kertoo.

Jotkut muutokset ovat pienempiä. Esimerkiksi X-mallin Plaid-version toimintamatka-arviota pudotettiin 536 kilometristä 525 kilometriin, eli ero on vain 11 kilometriä.

Tesla ei vastannut Reutersin kommenttipyyntöihin.

Teslan suomenkielisillä nettisivuilla toimintamatkoja ei ole tiputettu, ja ne perustuvat eri arviointijärjestelmään.

Lähde: Reuters

Lue myös:

    Uusimmat