Tesla esitteli autojensa mullistavaa ominaisuutta videolla, jota ex-työntekijät väittävät nyt väärennetyksi

Tesla julkaisi vuonna 2016 videon, jolla se esitteli Autopilot 2.0 -järjestelmän toimintaa. Yhtiön ex-työntekijöiden mukaan video ei kuitenkaan kerro koko totuutta.

Teslan entiset työntekijät väittävät The New York Timesin haastattelussa, että sähköautovalmistajan vuonna 2016 julkaisema video antoi virheellisen kuvan auton autonomisista kyvyistä.

Videolla yhtiön Model S -sähköauto ajaa itsenäisesti auton lukuisia kameroita ja sensoreita hyödyntäen – tai niin ainakin annettiin ymmärtää. Auton oman Autopilot-järjestelmän kaverina oli ex-työntekijöiden mukaan sellaista teknologiaa, jota ei tuotantoautoista löydy.

Entiset työntekijät kertoivat lehdelle, että Tesla oli mallintanut auton reitin etukäteen 3D-skannausteknologialla, joten autolla oli käytössään myös digitaalinen kartta sen sijaan, että homma olisi jätetty pelkästään tuotantoautoista löytyvien ratkaisujen varaan. Tämä sai suorituksen näyttämään vakuuttavammalta kuin se todellisuudessa oli.

Työntekijöiden mukaan 3D-skannausteknologialla varustettu autonominen Model S oli myös törmännyt puomiin yhtiön tiluksilla, minkä seurauksena videon kuvaaminen jouduttiin hetkellisesti keskeyttämään ja auto korjaamaan.

Kun toimitusjohtaja Elon Musk sitten väitti lokakuussa 2016, että jokainen uusi Tesla oli siitä eteenpäin varustettu teknologialla, joka mahdollistaa täysin autonomisen ajamisen (FSD, Full Self-Driving), kokivat Teslan insinöörit pomonsa lupailevan mahdottomia.

The New York Times on haastatteli yhteensä 19 työntekijää, jotka eivät ei kuitenkaan halunneet esiintyä omalla nimellään. Tesla puolestaan ei ole kommentoinut entisten työntekijöidensä väitteitä.

Alla vuonna 2016 julkaistu video, johon tapauksessa viitataan.

Lue myös:

    Uusimmat