Mainos

Teräsrakentaja PPTH aloittaa yt-neuvottelut

PPTH on aloittanut yt-neuvottelut jopa 120 henkilön irtisanomisesta.

Teräsrakentajana tunnettu PPTH-ryhmä vähentää väkeä. Yrityksessä on aloitettu yhteistoimintaneuvottelut, joiden seurauksena yhtiön kuudesta yksiköstä aiotaan irtisanoa enimmillään jopa 120 henkilöä. Määrä vastaa viidennestä koko PPTH:n henkilökunnasta.

Yt-neuvottelujen taustalla on teollisuus- ja toimistorakentamisen hiipuminen koko Pohjois-Euroopan alueella. Myös kilpailu on lisääntynyt, mikä näkyy PPTH:n toimitusjohtaja Jouko Hookanan mukaan erityisesti hintakilpailun lisääntymisenä.

Myös PPTH on kärsinyt heikosta taloussuhdanteesta. Hookanan mukaan PPTH-ryhmän tulos on alkuvuoden aikana painunut pakkaselle ja liikevaihtokin on jäänyt viidenneksen jälkeen asetetuista tavoitteista.

Osittain lomautuksia?

Neuvotteluissa on tarkoitus sopia keinoista, joiden avulla yhtiöryhmän kannattavuutta voidaan parantaa ja tulos saadaan jälleen plusmerkkiseksi. Muita tavoitteita ovat ryhmän ja sen yhtiöiden kilpailukyvyn ja tuottavuuden parantaminen.

Sopeuttamistoimet koskevat Peräseinäjoen, Alavuden, Mustasaaren, Vähänkyrön, Kalajoen ja Ylivieskan toimipaikkoja. Toimitusjohtaja Hookana arvioi, että irtisanomisia voitaneen korvata toistaiseksi osittain lomautuksilla. Leikkausten voi ennakoida koskevan eniten Mustasaaren toimipistettä, josta toimintoja siirretään Alavudelle ja Vähäänkyröön.

PPTH on Pohjoismaiden johtava teräsrakentaja. Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna hieman yli sata miljoonaa euroa ja tulos noin seitsemän miljoonaa euroa. PPTH:ssa työskentelee tällä hetkellä noin 600 työntekijää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.