Tennissuuruus Novak Djokovic otti voiton hurjassa revanssissa – "Tällaisten otteluiden takia jatkan"

Maailmanlistan kärjessä notkuvan taisteluparin otteluvoitot ovat nyt tasan 2-2.

Tennissuuruus Novak Djokovic voitti maailmanlistan kärkipelaaja Carlos Alcarazin ATP Masters -turnauksen tiukassa finaaliottelussa Yhdysvaltain Cincinnatissa.

Ottelu päättyi listan kakkosena majailleen serbipelaajan eduksi erälukemin 5–7, 7–6 (9–7), 7–6 (7–4).

Kuumuus toi haasteita ottelun voittaneelle 36-vuotiaalle konkarille, ja toisen erän alussa Djokovic kävi lääkärien pakeilla. Ottelu kesti kaikkiaan lähes neljä tuntia.

– Kaiken kaikkiaan tämä oli kovin ja jännittävin ottelu, jossa olen ollut mukana, Djokovic sanoi ottelun jälkeen.

– Tällaisten otteluiden takia jatkan työn tekemistä.

Kaksikon edellinen kohtaaminen päättyi viiden erän jälkeen Alcarazin voittoon heinäkuussa pelatussa Wimbledonin loppuottelussa. Samalla katkesi Djokovicin 34 Wimbledon-ottelun voittoputki.

Djokovic ja Alcaraz ovat kohdanneet nyt neljä kertaa ja taisteluparin voitot ovat tasan 2–2. Maailmanlistan kärkisija on vaihtunut miesten välillä kuusi kertaa.

Serbialaistähden mielestä kahdenkeskinen kamppailu Alcarazin kanssa paranee paranemistaan.

– Carlos on uskomaton pelaaja. Arvostan häntä suuresti, Djokovic sanoi 20-vuotiaasta espanjalaisesta.

Tappiostaan huolimatta Alcaraz pysyy maailmanlistan kärjessä. Myös viikon päästä alkavaan vuoden viimeiseen Grand Slam -turnaukseen US Openiin Alcaraz lähtee ykkössijoitettuna.