Tempaus ikäsyrjintää vastaan: Naisnäyttelijät riisuivat kaiken!

Muutamat brittitelevision tunnetuimmista naiskasvoista rohkenivat riisuutua ilkosilleen todistaakseen, ettei kenenkään tarvitse alistua ikäsyrjinnälle – oli sitten minkä ikäinen tahansa.

Loose Women -sarjan tähdet Sherrie Hewson ja Andrea McLean poseerasivat alasti yhdessä Coronation Streetin Beverley Callardin sekä EastEnders-sarjasta tutun Gillian Taylforthin kanssa ikäsyrjintää vastaan. Naiset puhuivat siitä, miten heiltä saatetaan lahjakkuudesta huolimatta evätä televisiorooleja yksinkertaiseksi siksi, koska tuottajat uskovat heidän olevan liian vanhoja. Uskalias kuva paljastaa, ettei näiden tähtien vartaloissa ole mitään vanhaa!

56-vuotias Gillian Taylforth kertoo huomanneensa, että mitä vanhemmaksi hän tulee, sitä hankalampaa on saada töitä televisiosarjoista.

– Televisiossa on ihan ookoo, että miehet ovat 50 tai 60, mutta naisille se on hyvin vaikeaa. Vanhemmista naisnäyttelijöistä saattaa tuntua, että heidät sysätään syrjään. Omalla kohdallani työnsaannin hankaluus alkoi todennäköisesti suurin piirtein neljännen vuosikymmenen loppusuoralla, Taylforth kertoo.

Beverley Callard, 54, oli samaa mieltä paineiden kasvamisesta iän myötä.

– Minusta on iän myötä tullut epävarmempi, mikä on surullista. En tunne oloani mukavaksi omissa nahoissani.

Callard myös uskoo ongelmien vain pahenevan ja siitä on kenties aiheellista syyttää television käsikirjoittajia.

– Ikäiseni naisten roolit puuttuvat, sillä tekijät eivät kirjoita rooleja viisikymppisistä naisista. Ennen ikäsyrjintä oli tuttua viisikymppisille, sitten se oli aiheellista neljäkymppisille ja nyt kuka tahansa yli 35-vuotias häpeää olevansa "liian vanha", Callard lataa.

Sherrie Hewson on samaa mieltä kollegojensa kanssa, mutta on samalla kiitollinen saadessaan näytellä televisiosarjassa, missä hänen kartuttamansa kokemukset ja viisaus ovat hänen edukseen.

– Olen hyvin onnekas. Loose Women on ainoa sarja, joka itse asiassa ylistää vanhempia naisia, Hewson sanoo.

41-vuotias Andrea McLean oli nuorin kuvauksiin osallistunut näyttelijä ja kertoi olevansa "melko itsevarma" vartalostaan.

Pikkukuvat suurenevat klikkaamalla!

MTV3/Helmi

Lähde: Dailymail.co.uk

Kuvat: Getty Images

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja