Mainos

Teksasin räjähdyksen silminnäkijä: Kamalinta, mitä olen ikinä nähnyt

Teksasissa Westin asukkaat joutuivat hetkessä kuin keskelle sotatannerta lannoitetehtaalla tapahtuneen räjähdyksen myötä.

Erick Perez todisti räjähdystä koulullaan noin kuudenkymmenen metrin päästä. Hän myös kuvasi tapahtumia kamerakännykällään.

– Olimme pelaamassa koripalloa, kun meidät komennettiin ulos. Poistuimme koulusta ja istuimme siellä katsomassa tulipaloa ja sitten tapahtui iso räjähdys. Iskeydyimme maahan ja sen jälkeen juoksimme pois paikalta niin lujaa kuin pääsimme, Perez kertoo AP:n haastattelussa.

– Olen vieläkin ihan järkyttynyt. En ole lakannut tärisemästä sen tapahduttua. Se on varmaan kamalinta, mitä olen ikinä nähnyt.

Räjähdys tuntui jopa kuuden kilometrin päässä William Burchin kotona.

– Olimme talossa ja tunsin sen tärisevän, Burch sanoo AP:lle.

– Kun tunsimme sen, juoksin ulos. Katsoin ylös ja näin savupilven ja sanoin kaikille, että nyt täytyy mennä. Päädyimme menemään hoitokodille. Kun pääsimme sinne, tilanne oli täydessä kaaoksessa.

Burchin vaimo on eläkkeellä oleva hoitaja, joten pari antoi ensiapua vanhustentalolla.

– Ihmisiä oli pyörätuoleissa ja jumissa huoneissa. Joidenkin päällä oli rakennuslohkareita, joita jouduimme siirtämään. Käytävillä oli romua, katot olivat romahtaneet alas. Vesijohdot vuotivat, joten seisoimme vedessä. Sähköjohtoja roikkui irtonaisina. Evakuoimme rakennuksen yhden siiven niin nopeasti kuin pystyimme, Burch kertoo.

Myös Ulizes Castaneda oli vanhainkodilla todistamassa tapahtumia.

– En halua kuvailla sitä yksityiskohtaisesti. Se oli melko hirvittävää. Ihmisiä oli kriittisessä tilassa ja moni tarvitsi hoitoa. Autoin joitakin ihmisiä ulos vanhainkodista.

Tapahtuneen jälkeen vanhainkodille saapui runsaasti omaisia, joista monet joutuivat odottamaan peloissaan tietoa vanhempiensa kohtalosta.

Nelson Kelinske oli ollut autoilemassa tapahtuma-aikaan. Hänen äitinsä on hoidossa vanhainkodilla.

– Kuulin äänen, joka kuulosti siltä kuin ukkonen olisi alkanut. Mietin, että onpa aikaista sateelle, eihän sen pitänyt tulla vasta kuin huomenna. Kymmenen minuuttia myöhemmin ystäväni soitti, että lännessä oli sattunut iso räjähdys. Silloin tulin tänne. Olen odottanut tietoa siitä lähtien.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.