Teknavi Genevessä: Nostaako farmari Optiman uuteen lentoon?

Kian ykköstähtenä Geneven autonäyttelyssä tuikki Kia Sportspace -konsepti. Teknaville Kian messutunnelmia kommentoi Kia-maahantuonnin PR-päällikkö Lauri Puintila (kuvassa oikealla).

Lauri Puintila, siinä seisoo nyt ilmeisesti tuleva Optima farmari?
– Aika pitkälti näin voi sanoa. Tehdas ei vielä puhu farmarista tai shooting brakesta. Tästä tulee uusi D-segmentin farmari, joka on Optiman seuraaja tai uusi Optima, Puintila muotoilee ja jatkaa:
– Sportspace on helkutin makea auto. Dynaaminen, vaikuttava, siinä on pitkä akseliväli, se on urheilullinen ja vielä sisältä elegantti.

Koska näemme tuotantoversion?
– Ensi vuoden puolella.

Sportspacen voimanlähteenä on Kian uusi diesel-sähkö T-Hybrid -järjestelmä, joka esiteltiin Optima T-Hybrid -konseptissa Pariisin autonäyttelyssä viime syksynä. 1.7-litraisessa dieselmoottorissa on nyt kaksi turboahdinta. Perinteistä turboahdinta avustaa sähkötoiminen ahdin. Tämä 48V:n ahdin parantaa moottorin vääntömomenttia ja kiihtyvyyttä.

Kian tiedotteen mukaan auto on suunniteltu nopeaan ja tehokkaaseen matkustamiseen maksimaalisen mukavuuden huomioiden. Sportspace on suunniteltu Kian Franfurtin muotoilukeskuksessa.

Optima ei ole lähtenyt Suomessa kovin suureen lentoon, muuttaako farmari tilannetta oleellisesti?
– Näin se vähän on, ettei ole – ja ihan varmasti muuttaa. Avaa ihan selkeästi uusia mahdollisuuksia. Kaikki ovat olleet sitä mieltä, että Optima hyvännäköinen. Nyt tulee vielä uudistuneita moottoreita ja grammat tulevat selvästi alaspäin.

Lue myös:

    Uusimmat