Teknavi Genevessä: Hyundain konseptissa messujen härskein perä

Hyundailla oli varsinaiset Suomen kannalta mielenkiintoiset uutuudet vähissä Geneven autonäyttelyssä. Hyundai-osaston kiinnostavin tekele olikin konsepti.

Hyundain PR- ja viestintäpäällikkö Sami Takaneva, antaako Hyundain konseptiauto Intrado viitteitä seuraavan sukupolven iX35:stä?
– Intrado antaa viitteitä tulevasta B-segmentin SUV-mallista. Uuden mallin nimi tai julkaisuajankohta ei ole vielä tiedossa.

Intradon suunnitellut Peter Schreyer on nykyisin sekä Kian että Hyundain muotoilujohtaja, Hän on nuorentanut Kian imagon, ja nyt sama tehdään ilmeisesti Hyundaille?
– Peter Schreyer on luomassa yhdessä tiiminsä kanssa uutta Fluidic Sculpture 2.0 -muotokieltä. Uuden muotoilun linjoista on tulossa puhtaampia ja klassisempia kuin nykymalleissa on. Uusi Intrado antaa viitteitä suunnasta, johon Hyundain muotoilu on menossa. Malleihin on tulossa jatkossa myös enemmän sukunäköä kun kuusikulmainen etumaskirakenne laajenee koko mallistoon.

Auton polttokennovoimalinja on sama kuin Hyundai iX35:ssä, enteileekö tämä jo suurempaa sarjatuotantoa?
– Polttokennoautojen tuotantomääriä tullaan kasvattamaan vaiheittain ylöspäin. Muutaman vuoden sisällä voidaan puhua jo tuhansista kappaleista.

Auton korin valmistuksessa on käytetty hiilikuitua. Koska näemme vastaavaa tuotantoautoissa?
– Intradon keskusrunkorakenne edustaa täysin uudenlaista ajattelua autojen suunnittelussa. Näin laajan hiilikuidun käyttö massatuotanossa lienee vielä tulevaisuutta, mutta konseptin filosofia uudenlaisten materiaalien käyttämisestä ja liittämisestä toisiinsa on mahdollista jo muutaman vuoden sisällä.

Teksti: Jussi Ojala, Geneve (Twitter: @ojalajus)

Lue myös:

    Uusimmat