Teknarin testaama Volvo V40 sai Euro NCAP -törmäystestissä kaikkien aikojen pisteet

Teknarin tuoreimman numeron testiauto Volvo V40 on saavuttanut luokassaan kaikkien aikojen parhaat pisteet Euro NCAP -kolaritestissä. Volvon tavoin viiteen tähteen ylsi myös toinen Teknarin tuoreeltaan ajama auto, Ford B-Max.

Volvon testitulokset olivat aikuisten suojassa 98 prosenttia, lasten suojassa 75 prosenttia, jalankulkijoiden suojassa 88 prosenttia ja turvavarusteissa 100 prosenttia.

V40:n erottaa muista sen ennätyksellisen hyvä jalankulkijaturvallisuus. Auton vakiovarusteisiin kuuluu jalankulkijoiden turvatyyny, joka nostaa konepeltiä ja peittää osan tuulilasista ja A-pilareista, mikä pienentää jalankulkijan vakavan loukkaantumisen riskiä.

Teknarin testiajoissa lehdessä 14/2012 Volvo sai kiitettävän arvosanan ajettavuudestaan, kulutuksestaan, tiloistaan ja hinnastaan.

Samassa numerossa ajettiin myös Ford B-Max, joka sai aikuismatkustajien suojasta 92 prosentin tuloksen. B-Maxissa on takamatkustajille liukuovi eikä lainkaan normaalisti etu- ja takaoven välissä olevaa B-pilaria. B-Maxiin on saatavana myös aiemmin Euro NCAP Advanced -palkittu automaattinen jarrutusjärjestelmä, joka auttaa ehkäisemään peräänajoja alhaisissa nopeuksissa.

Volvo V40:n ja Ford B-Maxin tapaan myös samaan aikaan kolaritestatut Renault Clio, Kia Ceed ja Audi A3 saivat täydet viisi Euro NCAP -tähteä.

Isuzu D-Max -avolava-auto jäi testatuista ainoana neljän tähden tulokseen, mutta tulos oli selvästi parempi kuin neljä vuotta sitten, jolloin auto jäi kahteen tähteen. Esimerkiksi jalankulkijan turvallisuudessa D-Maxin tulos parani kuudesta prosentista 51 prosenttiin.

Euro NCAP on tiukentanut arvosteluasteikkoaan erityisesti juuri jalankulkijaturvallisuuden osalta. Euro NCAPin mukaan tämän päivän tuloksista ei uskallettu haaveillakaan vielä muutama vuosi sitten.

Lataa Teknari 14/2012 iPadille tai Android-tabletille tai lue lehti netistä »

Lue myös:

    Uusimmat