Tekikö pellolainen Tuomas sen ensimmäisenä maailmassa? Video näyttää hämmästyttävän tilanteen: Kyllä, dronellakin voi pilkkiä!

Pellolainen Tuomas pilkki ahvenen dronella 0:43
Näin se kävi: Ahven "nappasi kiinni" ja kalamiehet riemuitsevat!

Joen jäällä tuuli kylmästi, joten miksipä jäädä palelemaan ulos, kun sisältäkin voisi pilkkiä, tuumaili pellolainen Tuomas Mäki, 20, ja viritti kauko-ohjattavaan droneen kiinni pilkkivavan sekä siiman toiseen määhän mehevän syötin.

Elettiin sunnuntai-iltana ja illanvietossa oli Mäen lisäksi hänen kaksi siskoaan sekä heidän hellunsa, kuten Lapissa sanotaan, eli seurustelukumppaninsa. 

– Mietin tätä dronella pilkkimistä jo viime viikolla, kun käytiin Ruotsin mailla pilkillä. Tuossa istuimma sunnuntaina iltaa, niin pakkohan se oli kokkeilla, Mäki veistää vahvalla Pellon murteella.

Ahven tarttui syöttiin

Kun droneen oli asennettu pilkkivarusteet ja ensimmäistä kertaa päästiin tositoimiin, kyllähän ahven nappasi kiinni, Mäki kertoo.

Ainoa mutta oli vielä ilmassa. Videohan tuosta olisi pakko saada.

– Videota varten laitettiin sama ahven, jonka hetkeä aiemmin dronella kalastimme, takaisin koukkuun kiinni ja sitten "kalastettiin" se uudelleen, Mäki tunnustaa videon taustoista.

– Ei kuitenkaan jatkettu dronella kalastusta, koska aika työlästä hommaa se sillä oli, mutta tulipahan testattua kumminkin, Mäki nauraa.

Dronepilkkiminen on ainakin Pellon mittakaavassa täysin ennennäkemätöntä, jopa koko maailmassa.

– En ole nähnyt vielä kenenkään tekevän vastaavaa, Mäki päättää.

Lue myös:

    Uusimmat