Tekemistä syyslomalle – yksin ja yhdessä!

Syyslomat alkavat pian ja tänä vuonna joissakin kouluissa tyydytään kahden päivän lomaan kokonaisen viikon sijaan. Keksimme mukavaa tekemistä sekä pelkästään lapsille että koko perheelle, jos loma sujuu aurinkorannan sijaan kotosalla.

Vaikka syysloma on tänä vuonna joillakin paikkakunnilla vain muutaman päivän mittainen, ehtii siinäkin ajassa tehdä vaikka mitä: lähtekää vaikka koko perheen kesken yhteiselle syysretkelle tai viettäkää rentouttavaa saunailtaa lautapelien ja yhteisen kokkailun merkeissä.

Tekemistä syyslomalle koko perheen voimin

– Mikään ei voita koko perheen syysretkeä metsään tai vaikkapa läheltä löytyvään, koko perheen nähtävyyteen. Pakkaa eväskori mukaan ja käykää vaeltamassa pieni reitti syysmetsässä, jossa voitte yhdessä ihmetellä erilaisia kasveja ja eläimiä.

– Tarkista paikkakuntasi tapahtumatarjonta: Moni taho järjestää syysloman aikana erityistä ohjelmaa lapsille ja koko perheelle. Haluaisiko lapsesi kokeilla kokkaamista tai haluaisiko hän osallistua jazz-tanssin tiiviskurssille?

– Hanki erilaisia askartelutarvikkeita, kuten värikyniä, kiiltokuvia ja värikkäitä kartonkeja. Askarrelkaa isänpäiväkortti jo ennakkoon tai opetelkaa piirtämisen jaloa taitoa. Esimerkiksi Atenan kustantamat kirjat "Piirretään iloisia ihmisiä" ja "Piirretään söpöjä eläimiä" antavat puuhaa moneksi tunniksi ja sopivat kaiken ikäisille.

– Uimahalli on edullinen ja hauska paikka koko perheen pieneen minilomaan.

– Lainaa kirjastosta lautapelejä tai osta muutama uusi peli kotiin: Ilta sujuu hujauksessa mukavan ajanvietteen parissa. Koti-osio vertaili lautapelejä – mikä teille sopii parhaiten?

– Leikkikää television kokkausohjelmaa: Opeta lapsiasi leipomaan pullaa tai tehkää päivän ateria yhdessä. Selostakaa tekemisiänne samalla, kuin olisitte kokkiohjelman juontajia. Voitte myös kuvata ohjelman halutessanne, jolloin siitä jää mukava muisto. Makuja-osiosta löydätte herkullisia ruokareseptejä, kun taas ideoita ruokaohjelmiin voitte hakea Katsomosta.

– Viettäkää ihana löhöpäivä: Kuka sanoi, että lomalla on aina tehtävä jotain? Varatkaa hyvällä omallatunnolla suuri kasa herkkuja, vuokratkaa videovuokraamosta luvattoman monta elokuvaa ja löhötkää koko ilta sohvalla.

– Moni lapsi viettää nykyään mielellään aikaa pelien ja television edessä, mutta syyslomalla häntä voi helposti houkutella ulos. Leikkikää pihaleikkejä koko perheen voimin,

– Rakentakaa yhdessä maja metsään, pihamaalle tai sadesään sattuessa vaikka keskelle olohuonetta.

– Tutustukaa kaupunkiin: Jokaiselta paikkakunnalta löytyy taatusti paikkoja, joissa ette ole käyneet. Jos kaikki kiinnostava on koluttu, menkää naapurikaupunkiin.

– Yllätä lapsesi syyslomapaketilla, joka sisältää hänen mielitekemistään: uusi peli, askartelupakkaus tai vaikkapa hyviä sarjakuvia – siitä riittää mukavaa puuhaa moneksi päiväksi.

Hannele Järvelä/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja