Teetkö taas uudenvuodenlupauksen? Näin pidät siitä kiinni

Uudenvuodenlupauksia on helppo tehdä, mutta niiden pitäminen onkin toinen juttu. Listasimme parhaat keinot, joiden avulla pidät tavoitteistasi kiinni.

Tiedä mitä haluat uudelta vuodelta ja ole itsellesi armollinen.

1. Valitse saavutettavissa oleva tavoite

Haluatko laihduttaa 50 kiloa tai nousta vuoden aikana menestyskirjailijoiden joukkoon? Jotta pääsisit oikeasti elämässäsi eteenpäin, on lupauksen oltava realistinen. Liian kovat tavoitteet saavat sinut vain repsahtamaan.

Aloita ennemmin pienillä asioilla: jos esimerkiksi haluat laihtua, muuta aterioitasi hieman terveellisempään suuntaan ja lisää liikuntaa. Älä lupaa muuttaa koko elämääsi kerralla, sillä tutkitusti pysyvä elämänmuutos lähtee pienistä muutoksista.

2. Älä valitse samaa tavoitetta kuin viime vuonna

Epäonnistuitko jossain viime vuonna? Älä valitse samaa lupausta tänä vuonna, sillä tulet todennäköisesti epäonnistumaan jälleen, koska kerrot itsellesi jatkuvasti epäonnistuneesi samassa asiassa aikaisemminkin.

3. Tee suunnitelma

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, sanotaan, ja se jo mikä on totta. Pohdi, millä tavoin voit saavuttaa haluamasi vaihe vaiheelta.

4. Palkitse itseäsi onnistumisesta

Aseta välitavoitteita ja palkitse itseäsi niiden saavuttamisesta. Osta jotain vain itsellesi tai mene vaikkapa hierojalle.

5. Hae vertaistukea

Muiden samassa tilanteessa elävien tuki on tärkeää. Hakeudu siis sellaisten ihmisten seuraan, jotka pyrkivät samaan kuin sinäkin.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat