Teetkö nämä virheet pellavansiementen kanssa?

Pellavansiemenet ovat kätevä ja edullinen tapa lisätä terveellisiä rasvahappoja sekä kuitua ruokavalioon. Tietyt virheet kuitenkin pilaavat siementen terveyshyödyt.

Pellavansiemenet ovat täynnä omega-3-rasvahappoja, joita tarvitsemme suojaksi aivosoluille. Pellavasiemenet suojaavat myös tulehduksilta. Niissä on lisäksi huikea määrä kuituja, jotka auttavat pitämään ruoansulatusjärjestelmän kunnossa ja olon kylläisenä. Vuorokausiannoksessa, eli parissa ruokalusikallisessa, on jo viidennes päivän kuitutarpeesta. Pellavansiemenet auttavat pitämään kurissa veren kolesteroli- ja sokeriarvoja sekä kohonnutta verenpainetta.

Pellavansiemenet ovat edullisia ja niitä löytää ruokakaupoista helposti. Ravintoasiantuntija Alexandra Jamieson varoittaa kuitenkin, että pellavansiementen käyttäjät tekevät usein virheitä, jotka estävät terveydelle hyödylliset vaikutukset.

Nämä kolme virhettä pilaavat pellavansiementen terveyshyödyt:

1. Et rouhi siemeniä. Nauttiaksesi täysistä terveyshyödyistä pellavansiemenet pitäisi rouhia. Muuten et saa kaikkea irti siementen sisältämistä omega-3-rasvahapoista. Rouhi siemenet vaikka tehosekoittimella tai kahvimyllyssä.

2. Et säilytä niitä oikein. Siemenet olisi hyvä säilyttää jääkaapissa. Pellavansiementen olisi ehdottoman tärkeä pysyä viileässä ja valolta suojattuna, joten säilytä niitä tummassa pullossa jääkaapissa suojellaksesi herkkiä omega-3-rasvahappoja.

3. Kuumennat öljyn pannulla. Pellavansiemenöljy ei kestä lämmitystä, sillä kuumuus tekee hallaa omega-3-rasvahapoille.

Katso video, jolla Jamieson selittää, kuinka pellavansiementen kanssa tulisi toimia!


(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja