Teemu Selänne vauhdissa Paul Kariyan juhlissa: "Numero kahdeksan ollut yksinäinen tuolla"

Teemu Selänne ja Paul Kariya olivat mainio parivaljakko, kun he pelasivat yhdessä Anaheimissa. Kun Kariyan paita nousi Honda Centerin kattoon, Selänne oli jälleen tutkaparina mukana. 

Videolla Teemu Selänteen arvioita suomalaisista nykypelaajista NHL:ssä. 

Teemu Selänteen paita ja numero kahdeksan ovat komeilleet Anaheim Ducksin kotihallin katossa. Nyt hän sai seuraksi hyvän ystävänsä peliasun. Paul Kariyan numero yhdeksän jäädytettiin ennen Buffalo Sabresia pelattua ottelua. 

Selänne ja Kariya kannattelivat pitkään heikkoa Anaheimia lähes kahdestaan. Kaksikosta tuli hyviä ystäviä jään ulkopuolellakin. 

Selänne oli ennen ottelua jäällä yhdessä Steve Rucchinin kanssa. Rucchin oli ketjussa tasapainottava elementti kahden vauhtilaiturin keskellä. 

– Hän on niin nöyrä. Hän melkein ajattelee, ettei ansaitse tällaista kunniaa, mutta minä en välitä, Selänne sanoi kiitospuheesaan. 

Vasta toinen Anaheimin paita kattoon

Kariya oli Anaheim Mighty Ducksin historian eneimmäinen ykkösvaraus, ja hän pelasi Anaheimissa kaikkiaan yhdeksän kautta. Liukasliikkeinen hyökkääjä teki joukkueelle 300 maalia ja kantoi kapteenin C-kirjainta seitsemän kautta. Kariya oli isossa osassa, kun Anaheim pääsi ensimmäisen kerran Stanley Cupin finaaliin vuonna 2003. 

Kariya valittiin viime vuonna kunniagalleria Hall of Fameen yhdessä Selänteen kanssa. 

Selänne ja Kariya ovat ainoita seuran pelaajia, joiden pelipaita on nostettu kattoon ja numero jäädytetty. Ensi vuonna on vuorossa puolustaja Scott Niedermayerin numero 27. 

– Numero kahdeksan on ollut vähän yksinäinen tuolla ylhäällä, Selänne sanoi. 

Kariya pysytellyt erossa kiekosta

Kariya päätti lopettaa uransa vuonna 2010, kun jatkaminen oli kuuden aivotärähdyksen takia liian riskialtista. Dana Pointissa asuva Kariya ei halunnut olla pitkään aikaan jääkiekon kanssa missään tekemisissä, ja hän keskittyi lähinnä surffaamiseen. Viime aikoina Kariyaa on nähty enemmän Ducksin tapahtumissa. 

Ducks on yrittänyt houkutella pitkään Kariyaa seuraan töihin, mutta hän on kieltäytynyt kunniasta. 

– Olin erittäin onnekas, kun sain aloittaa organisaatiossa, joka antoi minulle ison roolin heti uran alussa, Kariya sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat