Tee vieraiden olo mukavaksi ilman vierashuonettakin – lue vinkit!

Vaikka et pystyisi tarjoamaan vieraillesi kuin ilmapatjan olohuoneen lattialla, on tapoja saada heidät tuntemaan olonsa kotoisaksi.

Saatko yövieraita itsenäisyyspäiväksi tai odotatko kenties sukulaisia kylään joulunpyhinä? Vaikka kotisi olisikin pieni eikä vieraille juuri olisi tilaa, on keinoja saada heidät tuntemaan olonsa mukavaksi.

Kokeile seuraavia tapoja saada vieraat viihtymään!

1. Tee hieman taustatutkimusta. Jos et ole koskaan kokeillut eloa vieraidesi näkökulmasta kodissasi, kokeile nyt. Kuuntele, onko olohuone hiljainen? Tarvitaanko yövaloa? Onko lattia tai matto niin puhdas kuin mahdollista? Onko ilmapatja mukava? 

2. Anna vieraiden valita tyynynsä, vaikka se tarkoittaisi, että joutuisit luopumaan omastasi. Monen ihmisen unet riippuvat siitä, mitä he saavat päänsä alle. Selällään nukkuja tarvitsee tukea niskan alle, mahallaan nukkuja voi haluta jotain pehmeämpää. Oikealla tyynyllä voi olla suuri merkitys unenlaadun kannalta. LUE MYÖS:  Kilon verran rasvaa, likaa ja hikeä – tämä homepesä voi aiheuttaa terveysongelmia

3. Varaa vieraille mukavin peitto, jonka omistat. Mukavan pehmeä peitto saa vieraidesi olon tuntumaan tervetulleelta.

4. Varaa myös kevyempi peitto. Joskus peiton ja huoneenlämmön suhde on vaikea. Anna vieraillesi mahdollisuus testata, mikä tuntuu mukavimmalta.

5. Laita unimaski ulottuville. Uuteen ympäristöön sopeutuminen voi olla vieraalle vaikeaa. Unimaski auttaa kuitenkin unohtamaan häiritsevät valon lähteet, joten nukahtaminen on helpompaa. Jos asut meluisalla alueella, myös kertakäyttöiset korvatulpat voivat tulla vieraallesi tarpeeseen.

6. Kehittele jokin tilanjakaja. Edullinen tilanjakaja, jonka voit siirtää pois vieraiden lähtiessä, auttaa vieraitasi tuntemaan heille varatun tilan omakseen.

7. Kehittele myös jokin yöpöydäksi kelpaava rakennelma. Jos vieraasi nukkuvat olohuoneessa, varmista että patjan tai sohvasängyn vieressä on jotain, jonka päälle vieraat voivat laskea silmälasit, puhelimen tai vesilasin. Jopa kirja- tai lehtipino kelpaa.

8. Varmista myös, että vieraillasi on jotain luettavaa. Pari tuoretta lehteä esillä antavat vieraille jotain tekemistä ennen unia.

9. Jos vieraat nukkuvat ilmapatjalla, aseta se niin, että sohva toimii "sängynpäätynä". Vieraat pystyvät asettelemaan tyynyn sohvaa vasten ja lueskelemaan hyvässä asennossa.

10. Varmista, että kylpyhuoneessa on hygieniatuotteita. Osta vieraidenkin käyttöön sopivat suihkugeeli ja shampoo.

11. Anna vieraille pyyhkeet. Valitse pyyhkeet, jotka väriltään erottuvat selkeästi perheenjäsenten pyyhkeistä ja kerro vieraille, mihin he voivat ne ripustaa kuivumaan.

12. Älä päästä lemmikkiä häiritsemään vieraan unia. Jos sinulla on esimerkiksi koira, ota se nukkumaan omaan huoneeseesi, jotta se ei häiritse vieraasi unta.

Lähde: Real Simple

Lue myös:

    Uusimmat