Pakastimen sulattaminen on tärkeää, sillä liiallinen jääkerros vie paitsi tilaa kuluttaa myös enemmän sähköä.
Pakastimen sulattaminen käy nopeasti, kun taitaa oikeat niksit.
Pakastimen pikasulatus:
- Tarvitset suuren pahvilaatikon, sanomalehtiä ja paljon pyyhkeitä pakastimen eteen sekä syvän uunipellin tai suuren uunivuoan.
- Kiehauta vettä
- Avaa pakastimen ovi ja sammuta pakastin
- Tyhjennä pakasteet laatikkoon ja peitä ne sanomalehdellä
- Ota irtolaatikot ym. pois pakastimesta. Jätä kuitenkin muutama hylly pakastimeen, sillä tarvitset niitä vuokien ja peltien asetteluun.
- Laita uunipelti tai -vuoka pakastimen ylähyllylle tmv. ja kaada kiehuva vesi astiaan.
- Laita pakastimen ovi kiinni.
- Kiehauta lisää vettä ja kaada se astioihin
- Laita tyhjä pakastinlaatikko alimmalle hyllylle tippuvaa jäätä varten ja poista jäät pakastimesta
- Vaihda uusi kuuma vesi vuokiin ja poista irtovaa jäätä käsin
- Puhdista pakastinlaatikot ja kuivaa pakastin pyyhkeellä huolellisesti.
- Laita laatikot sisältöineen takaisin pakastimeen.
- Laita pakastin jälleen päälle. Jos sinulla on pikapakastusohjelma, hyödynnä sitä hetken verran, jolloin saat pakasteruoat heti kylmään.
(MTV3)