"Täyttä asiaa!" Sata suomalaista kertoo näkemyksensä Niinistön puheesta

2:24

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön puhe saa MTV:n kyselyssä ylivoimaisen hyväksynnän suomalaisilta. Lähes yhdeksän kymmenestä vastaajasta oli presidentin ajatuksista täysin samaa tai samaa mieltä.

Seuraavassa sata presidentin saamaa kehuvaa kommenttia. Keräsimme myös Niinistön puheen saamat kriittiset kommentit, jotka ovat luettavissa tästä jutusta.

Tutkimus tehtiin 3.2.-5.2. 2016 välisenä aikana. Verkkopaneelissa oli 1234 vastaajaa ja virhemarginaali korkeimmillaan 3 prosenttia. Tutkimuksen MTV:lle teki Corefiner Oy.

1. Ainut joka on uskaltanut sanoa sen ääneen, mitä suuri yleisö puhuu kahvipöydässä.

2. Aivan loistava realistinen puhe! Ihailen presidenttiämme ja hänen arvomaailmaa maamme puolesta. Loistavaa, taidan äänestää häntä, jos tulee tilanne eteen.

3. Aivan loistava! Hienoa että presidenttimme on näin viisas ihminen, hyssyttely onkin reppanoitten puuhaa. 

4. Ajankohtainen ja selkeä, nyt kissa on pöydällä, keskustelu jatkukoon.

5. Arvojohtajan puhe, hän uskaltaa sanoa miten asiat ovat kuitenkaan flirttailematta rasismin kanssa.

 ”Maahanmuuttovirta Eurooppaan, myös Suomen osalta, on paljolti kansainvaellusta, siis muuta kuin välitöntä hätää pakenevaa.” 

6. Arvostan presidentti Niinistön tapaa käsitellä asiat suoraan, juuri niin kuin ne on. Kaikenmaailman kukkahattutätejä ja maailmanparantajia, niitä jotka hyssyttelevät ja kuvitelmissaan yrittävät pelastavat epätodellisilla ja epärealistisilla mielipiteillään koko maailman, meillä on ihan liikaa.

7. Asiaa empatiaa unohtamatta.

8. Asiaa! Vihdoin joku sanoo painavan sanan hallitsemattomalle maahanmuutolle.

9. Asiallinen ja oikea-aikainen kannanotto suureen ongelmaan. Presidentin tehtävä ulkopoliittisena vastuunkantajana on ottaa kantaa myös tämän tyyppisiin asioihin.

10. Asiallinen! Ei elintasopakolaisia, nuoria kloppeja maleksimaan vaan autetaan oikeasti hädässä olevia jotka valmiita sopeutumaan Suomen oloihin ja tapoihin ja pyrkivät sulautumaan yhteiskuntaan ja tekemään töitä!!!!

11. Asiallinen, järkevä puhe. Ei turhaa höyryämistä, pelkkää faktaa.

12. Asiallinen, rehellinen, ajankohtainen. Ajatuksia herättävä ja tärkeä.

13. Asiallinen. Tilanne on huolestuttava, joten on luonnollista, että presidentti ottaa siihen kantaa. Jollain konstilla pitäisi saada turvapaikan hakijoista selvitettyä, ketkä ovat oikeasti hädänalaisia ja ketkä vaan etsimässä leveämpää leipää.

14. Asiallista ja realistista pohdintaa. Hieno puhe ja todellista arvojohtamista Tasavallan keulakuvalta. Emme voi syytää velkarahojamme elintasopakolaisten hyysäämiseen.

15. Asiallista ja suoraa puhetta. Tosiasia on, ettei hallitsematon maahanmuutto ole oikea ratkaisu. 

16. Emme tietenkään voi auttaa paremman elämän toivossa tulevia kun omillakin on vaikeaa. Mutta sopimusten mukaan autamme toki niitä jotka ovat oikeasti hädänalaisia. Olen samaa mieltä presidentin kanssa. Puhe oli hyvä.

17. Erinomainen ja hyvin kantaa ottava. Ei kaunistellut todellisuutta. 

18. Erinomainen; presidentillä on arvot kohdallaan. Ensimmäistä kertaa sitten Kekkosen, väittäisin.

19. Erinomaista, että presidentti puhuu niin kuin asia on ja vielä ymmärrettävällä kielellä. Kymmenen pistettä.

20. Erittäin hyvä että joku saa vihdoin suunsa auki (joku muu kuin persu)

”Me emme voi nyt auttaa niitä, jotka hakevat parempaa tai tuntevat olonsa tai tulevaisuutensa kotimaassa vaikeaksi.” 

21. Erittäin hyvä ja asiallinen puhe. Yleensä jos tällaisia ajatuksia on esittänyt tässä maassa viime aikoina on saanut rasistin leiman, kaikki erilaiset ajatukset on kiellettyjä ns. suvaitsevaisten taholta. Ei Suomi voi koko maailmaa hoitaa, samaan aikaan vielä kun omilta kansalaisilta leikataan kaikessa ja toimeentulo on monella huonolla tolalla. Arvostan presidentin puhetta todella paljon, samoin hänen uskallustaan olla omaa mieltä ja antaa arvon kaikille, myös oikeasti hädänalaisille, joita nyt ei tänne olla ottamassa kun maahan tulee koko aika lisää hyväkuntoisia nuoria miehiä ulkomailta. 

22. Erittäin hyvä ja realistinen. Hän ei puhunut miellyttääkseen ketään, vaan esitti järkeviä kannanottoja. Hyvä Sauli!

23. Erittäin hyvä puhe, tuli selvästi esille tämän päivän tilanne, maahanmuutosta ja taloudesta. Toivottavasti päättäjien silmät aukenivat ja uskaltavat tarttua asioiden hoitamiseksi.

24. Erittäin hyvä puhe. Meillä on viisas presidentti, hän on ottanut hyvin paikkansa arvojohtajana.

25. Erittäin hyvä, perusteltu ja ajankohtainen. Uskalsi sanoa totuuden eikä ympäripyöreitä mielipiteitä kuten hallitus ja poliitikot yleensä. 

26. Erittäin hyvän ja kaunistelematon puhe todellisesta tilanteesta,hyvä,että meillä on oikea Presidentti eikä mikään "kukkahattu täti".

27. Erittäin rehellistä puhetta jota ei voi kuin arvostaa. Joka ei allekirjoita ko. puhetta niin ovatko todella sitä mieltä, että jos ei kotona mene hyvin niin ei muuta kuin käsi ojolla kohti maata joka vaikuttaa hyvältä ja joka antaisi kaiken mitä keksisi pyytää?

28. Fiksu puhe. Tarvittiin arvovaltainen ihminen kertomaan tämä mitä suurin osa suomalaisista keskivertotallaajista ajattelee. Nyt saamme mekin ajatella ääneen näin. Kaikkia ei voida auttaa ja silloin pitää valita ne jotka oikeasti sitä apua tarvitsevat. 

29. Harvinaisen selväsanainen kannanotto. Keskittyi ongelmaan eikä luetellut kaikkia jo tiedossa olevia huonoja asioita.

30. Heijastaa varmasti suuren osan kansalaisten mielipiteitä.

31. Hieno puhe, harmittaa vain että tässä maassa presidentti ei sano viimeistä sanaa. 

32. Hienoa, että joku sanoi tuon ääneen ja vielä sellainen henkilö, jolla on jokin asema. Jos menet saman sanomaan tavallisena ihmisenä, niin saat kauheat rasistisyytökset niskaan. 

33. Hienoa. Asiallinen ja hyvä puheenvuoro. Maan johtaja otti hienosti "ohjat" käteensä. 

34. Hiton hyvä puhe, antoi paljon ajattelun aiheita. Hyvä Niinistö.

35. Hyvin asiallinen, annetaan niille jotka todella tarvitsevat, mutta suljetaan rajat muilta. tämän näkemyksen hän toi esille jo itsenäisyyspäivänjuhlissa. Hän ei myöskään tuominnut ihmisiä, jotka vastustavat maahanmuuttajia, vaan sanoi että väkivalta ja tihutyöt ei auta, niistä on vain itselle haittaa.

”Parasta on tunnustaa tosiasiat, ja parasta, että tunnustuksen antaa EU ja ryhtyy yhteisen rajavalvonnan, muuttoliikkeen hidastuttamisen ja nopeutettujen käännytysten tielle ja sitä kautta raivaa turvan tilaa pahimmassa hädässä oleville.” 

36. Hyvin puhuttu. Oikeasti hätääkärsiviä täytyy auttaa, mutta muuten seikkailemaan lähtijöitä ei tässä tilanteessa. Heitä auttaa oma lähetystö, kuten matkailijoita muutenkin. Yhteinen linja on tärkeää. Suomeen tulevat olisi pitänyt rekisteröidä lähimaissa ja lähettää tänne valvottuna, ei hallitsemattomasti.

37. Hyvä että korkea poliitikko uskaltaa nostaa kissan pöydälle!

38. Hyvä ja ajan tasalla ollut puhe. Hyvä, että joku nostaa "kissan pöydälle" ja puhuu asioista niiden oikeilla nimillä. Jos joku muu kuin presidentti olisi puhunut vastaavalla tavalla, niin muka-suvaitsevaiset ja muut keppihevosihmiset olisivat varmaan haukkuneet mediassa rasistiksi.

39. Hyvä ja ajankohtainen. Toivottavasti herättää kansalaiset ajattelemaan pakolaisasiaa kiihkottomasti ja mihin suomen rahat riittävät.

40. Hyvä ja rohkea kannanotto ajankohtaiseen ongelmaan. Tuollaista presidenttiä Suomi tarvitsee.

41. Hyvä kantaaottava puhe. Rohkea.

42. Hyvä napakka kannanotto. Turvapaikkashoppailulle on oltava rajat jotta pystytään auttamaan niitä jotka ovat todella sen tarpeessa.

43. Hyvä puhe täyttä asiaa, arvostan! Eihän tätä kansainvaellusta kestä mikään maa...etenkään velkainen Suomi.

44. Hyvä puhe, hyvä kun presidentti puhui niin kuin asiat ovat. Turha hymistely ei enää voi jatkua. Meillä on presidentti joka puuttui hallitsemattomaan kansainvaellukseen. Herätys Suomen hallitus ja eduskunta, nyt on toimeen tartuttava.

45. Hyvä puhe. Hyysäys loppukoon! Ne jotka lähtevät elintason perässä Eurooppaan saavat lähteä pikavauhtia takaisin! Ei mitään hyysäystä ja byrokratiaa vaan rautoihin ja rajan yli takaisin.

46. Hyvä, asiallinen ja ajankohtainen puhe. Toi ilmi sekä Suomen että EU:n kannalta pakolaisten mukanaan tuoman ongelman.

47. Hyvä, että asiat sanotaan suoraan ilman hyssyttelyjä :)

48. Hyvä, että Presidentti Niinistö sanoi ääneen totuuden!

49. Hyvä, selkeä, maallikkokin ymmärtää. Johtajan puhetta.

50. Hyvä puhe, asiallinen ja kiihkoton.

51. Hän on rehellinen ja uskaltaa sanoa asioiden oikean tilan. Suomessa hyssytellään nyt asioita. Meidän nuoret ovat työttömiä, mutta elintasopakolaisille haetaan työtä ja opiskelupaikkoja kiivaasti. Jotakin on pahasti pielessä. ellei suomalaisilla ole työtä, me emme voi auttaa muitakaan. Yksinkertainenkin ymmärtää tämän ja presidentti ilmaisi asian tolan.

52. Hän puhui asiaa ja juuri sitä mitä me kaikki ajattelemme. 

”Eurooppa ei pitkään enää kestä hallitsematonta kansainvaellusta. Sietorajan ylittyminen romahduttaa arvojärjestelmäämme.” 

53. Hän voisi pelastaa Suomen vielä kun voi, kohta on myöhästä!!!

54. Ihan asiallinen ja kantaaottava puhe, eikä mitään yleispyöreää lörpöttelyä kuten poliitikoilla yleensä. Melko jyrkkiäkin näkökantoja, jotka edustavat kyllä presidentin, mutta eivät ehkä muun valtionjohdon yleistä mielipidettä. Hyvää arvojohtamista.

55. Ihan oikeassa, Suomeen tulee paljon sellaisia joilla ei ole oikeasti hätää ja heillä on paljon rahaa, sellaiset jotka ovat oikeasti hädässä heillä ei ole rahaa tulla tänne.

56. Ihanaa, että presidentillä on rohkeutta puuttua asiaan ja tuoda sitä julki. Kaikilla lähihistorian pressoilla ei olisi ollut...

57. Jonkun oli aika puhua suoraa ja pelkäämättä nettijeesustelijoita. 

58. Jonkun piti avata keskustelu realistiselta pohjalta. Puhe on täyttä asiaa.

59. Juuri sellainen kuin se kansan herättämiseksi oli tarpeen. Siinä oli selvä viesti myös EU:n suuntaan jolla ei ole asia hallussa ollenkaan. Yhteiskunnalliseen ja taloudelliseen toimintaan tämä ongelma tuli yllätyksenä ja vastaa melkoista katastrofia. 

60. Jämäkkä ja hieno puhe. Rohkea ja täyttä asiaa. Hieno pressa meillä! Respect!

61. Jämäkkä ja rehellinen puhe jossa ei ketään mielistelty ja se on harvinaista Suomessa.

62. JÄRJEN ÄÄNI.

63. Järkevä ihmisen puhetta. Presidentti puhuu meidän hiljaisen enemmistön suulla, jotka emme ota osaa ääripäiden väittelyyn. Presidentti tunnustaa reaaliteetit. Ihmisiä, jotka eivät oikeasti ole välittömässä vaarassa, ei ole varaa ottaa mielin määrin, sillä se kuormittaa toimivaa yhteiskuntaamme ja talouttamme kestämättömällä tavalla.

64. Järkevän ihmisen viisas puhe, joka tietenkin ärsyttää kukkahattutätejä. Olen täysin samaa mieltä presidentin kanssa.

65. Järkevän presidentin järkevää, oikeudenmukaista, tosiasiat tunnustavaa puhetta. 

66. Katsoin, luin ja kuuntelin Niinistön puheen netistä vielä uudestaan. Allekirjoitan joka sanan. 

67. Kerran joku arvovaltainen henkilö sanoo miten asiat todella ovat. Hyvä puhe ja kannanotto todella vaikeaan ongelmaan.

68. Kerrankin joku poliitikko puhuu ääneen sen, mitä muut ajattelevat. 

69. Kerrankin olen täysin samaa mieltä presidentin linjapuheen kanssa, ansaitsee täyden hatunnoston. Hyvä Sauli!

70. Kerrankin Presidenttimme puhuu suoraan ja kiertelemättä vaikeasta aiheesta välittämättä itsensä muita paremmaksi ylentäneiden mahdollisesta arvostelusta sanomaansa kohtaan. Erinomainen ja hyvin harkittu puhe. 

71. Kerrankin selvää tekstiä eikä liturgiaa.

72. Kerrankin suoraselkäistä puhetta poliitikolta.  Uskalletaan sanoa se, mitä suurin osa suomalaisista ajattelee.Mutta, kun täällä eräät vetävät heti rasistikortin esiin, niin monikaan ei uskalla asioista puhua niiden omilla nimillä.Olenkin sitä mieltä, että ne jotka leimaavat toiset turhaan rasisteiksi, ansaitsivat itse rangaistuksen toisen loukkaamisesta.Hyvä Sauli ! Arvostan.

73. Kerrassaan loistava, että kerrankin näin korkealta tasolta kuulee todellista puhetta eikä sanoja joiden merkitystä ei tavallinen ihminen edes ymmärrä. Presidenttien puheet ovat olleet niin ympäripyöreitä vaan nyt puhuttiin asiaa jota koko kansaa ymmärsi. Kiitos!

74. Kyllä se on täyttä asiaa.  Suurin osa tulijoista taitavat vaan etsiä helppoa elämää,  ilman tahtoa sopeutua. 

75. LOISTAVA

”Muuttoliikkeen ongelma on syvä. Eurooppa, Suomi, länsimainen ajattelu ja arvomaailma – kaikki nämä ovat tulleet haastetuiksi.” 

76. Loistava ja rohkea kannanotto, puhutaan asioista oikeilla sanoilla. Jämäkkä ote maan johtajalta, sitä nyt tarvitaan. 

77. Loistava puhe. Hienoa että meillä on uskaltava ja ajantasainen jpresidentti. Vielä kun saataisiin samaa uskallusta ja järkeä eduskuntaankin. Ihme piipitystä oppositiolta ja muilta pää pensaassa olevilta.

78. Loistava valtiomiehen puhe.

79. Loistava, ei voi selvemmin sanoa tilannetta missä Eurooppa ja Suomi on!!

80. Loistava, vielä kun presidentillä olisi kansan antamaa mandaattia vastaavat valtaoikeudet.

81. Loistava. Uskalias ja rohkea. Tätä me tarvitsimme - juuri nyt.

82. Lopulta joku uskaltaa sanoa sen minkä kaikki täyspäiset on ymmärtäneet ajat sitten.

83. Meillä on hyvä presidentti. Hän on koko kansan presidentti. Talossa pitää olla isäntä. Tuntuu siltä, että nykyisin asioista päättävät "lapsukaiset" ja ns. kukkahattutädit, jotka elävät ideaalimaailmassa. Arvostan suuresti Niinistön puhetta. Historia tulee näyttämään, että presidenttimme oli oikessa. Nyt on korkea aika havahtua eikä hyssytellä.

84. Meillä on pitkästä aikaa oikein hyvä Presidentti. Hän on inhimillinen, itsekin kokenut monenlaista..

85. Mielestäni erittäin ajankohtainen ja kerrassaan hyvä. Tuntui siltä, että tämä on harkittu ja presidentin omia ajatuksia, eikä niinkään jonkun avustajan pelkästään raapustama.

86. Mielestäni puhe oli sellainen, joka presidentiltä tarvitaan tällaisena aikana.

87. Minusta presidentti toi juuri oikeat asiat esiin ja juuri sillä tavalla kuin ne on nähtävä. Ei meidän asiamme, eikä minkään muunkaan maan ole tarkoitus auttaa elintasopakolaisia. Oikeassa hädässä olevia autetaan, muttei nuoria elintasoa etsiviä miehiä, joitten kuuluisi olla omassa maassaan. Meillä on presidentti, joka näkee asiat oikeassa valossa ja uskaltaa tuoda mielipiteensä julki. 

88. Minusta se oli erittäin hyvä. Alunperin en ollut kovin innostunut Niinistöstä, mutta hän on jo monesti osoittanut olevansa oikea henkilö presidentiksi!

89. Mun mielestä hyvä, selkeä ja rehellinen puhe, ei mitään tavallista poliitikon pliipa-plaata.

90. Napakka ja hyvä. Hyvä, että Presidentti ottaa roolinsa ja näyttää kaapin paikan kansalle.

91. Niinistö kiteytti muhineet ajatukset konkreettisiksi sanoiksi. Oli jo aikakin!

”Kansainväliset säännökset ovat syntyneet ja niiden tulkinta on kehittynyt aivan toisenlaisissa olosuhteissa. Olen varma, että jos kansainvälisiä ja niihin perustuvia kansallisia säädöksiä tehtäisiin vasta nyt, niiden sisältö olisi olennaisesti tiukempi, mutta ne silti pitäisivät kiinni ihmisoikeuksista ja auttaisivat hädässä olevia.” 

92. Niinistö on yllättäen hyvä puhuja ja oli helppo ymmärtää, mistä ja mitä hän nyt puhui.

93. Niinistö puhuu harvoin, mutta asiaa. Puhe sopii hyvin presidentille nykyisin luotuun "mielipidevaikuttajan" rooliin, ja kansalaisena voin vain toivoa, että viimekädessä ulkopolitiikasta vastaava Suomen hallitus ottaa sanoista ohjenuoran.

94. Olen ylpeä presidentistämme, joka uskaltaa olla vihervasemmistohuuhaaideologiaa vastaan, jota suurin osa mediasta edustaa.

95. On meillä hyvä pressa pitkästä aikaa. Bravo.

96. Paras presidentin puhe viimeisen 50 vuoden aikana. Rohkea.

97. Presidentin puhe oli täysi kymppi. Hän sanoi asiat niin kuin ne ovat.

98. Presidentti puhui asiaa eikä asian vierestä, valtiomiehen puhe!

99. Presidentti sanoi sen, mitä saamattomat ns.kansanedustajamme eivät ole uskaltaneet ääneen sanoa.

100. Punnittua puhetta; täyttä asiaa jokainen lause.

2:19

6:34

1:09Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja